Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Belediye Başkanı isyan etti

        İstanbul Kınalıada'da liseli gençlerin bisiklet gezisi faciayla sonuçlanıyordu. Birlikte kullandıkları çift kişilik bisikletle virajı alamayıp kayalıklara uçan iki lise öğrencisi itfaiye tarafından kurtarılarak deniz ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. Biri ağır yaralı iki öğrenciye Bostancı İskelesi'ne kadar eşlik eden Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Adalar'da doktor bulunmamasına isyan etti.

        Turhan ARSLANOĞLU/AHT

        Kağıthane İstanbul Ticaret Odası Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri dün bir araya gelerek bisiklet gezisi için Kınalıada'ya gitti. Öğrencilerden Oğuzhan Batak (17) ve Onur Sarıkan (17) tandem (çift kişilik) bisiklet kiralayarak adada tura çıktı. Birlikte kullandıkları bisikletle Taşocakları Mevkii'nde virajı alamayan iki arkadaş, yaklaşık 4 metre aşağıdaki kayalıkların üzerine düştü. Kayalıkların arasında sıkışan öğrenciler, itfaiye ekibinin uzun çabaları sonucu kurtarıldı. Yaralı öğrenciler Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu eşliğinde deniz ambulansıyla Bostancı İskelesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan Oğuzhan Batak, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Onur Sarıkan ise Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

        BELEDİYE BAŞKANI'NIN DOKTOR İSYANI

        Adalar'da yaşanan doktor sıkıntısına dikkat çeken Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, "Çocuklar, özellikle hafta sonu gençlerin bisiklete bindiği bölgede 3-4 metrelik bir yerde virajı alamayıp kaymışlar. İtfaiye kurtardı. Buradaki asıl üzücü nokta Aile Hekimi uygulamasından sonra Burgazada ve Kınalıada'da doktor sıkıntısı çekmemiz. Aile hekimleri haftada sadece iki gün gelerek yardımcı olabiliyor. Onun dışındaki vakaları deniz ambulansıyla acil olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Üstelik yaz sezonu başlıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ