Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Savunmadan tecavüz çıktı!

        "Arkadaşım tecavüz etti, korkutmak isterken öldürdüm"

        Bayram OK / SAMSUN (AHT)

        Samsun'da arkadaşını döner bıçağıyla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen 19 yaşındaki zanlı yargılanmaya başladı. Sezer A. (19), "6 yıldır bana tecavüz ediyordu. Döner bıçağını korkutmak için koluna doğru sallamıştım. Kolunu çekince boğazına geldi" dedi.

        Samsun'un Canik İlçesi Düvecik Köyü'nde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında iddiaya göre Sezer A. (19), mahalleden arkadaşı Gökhan K. (28) ile ormanlık alana uçucu madde içmeye gitti. Bir süre sonra Sezer A., otomobile sakladığı döner bıçağını alıp Gökhan K.'nın boğazını kesti. K. hayatını kaybederken, olayın ardından kaçan Sezer A. 3 gün sonra yakalanıp tutuklandı.

        Zanlı Sezer A., Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. İlk duruşmada ifade veren Sezer A., "Beni Gökhan uçucu madde çekmeye alıştırdı. Bir seferinde de bana zorla tecavüz etti. Korkumdan kimseye bir şey söylemeyedim. Bu durum 6 yıl sürdü. Olay gününden 1 gün önce yine aynı yönde talepleri olunca, onu ormanlık alana götürdüm. Amacım öldürmek değildi, sadece kendisini korkutmak istedim. Tartışırken önceden otomobile sakladığım döner bıçağını alıp koluna doğru salladım. Kolunu çekince, döner bıçağı boğazına isabet etti. Artık onun tecavüzlerine dayanacak durumda değildim. Öldürme kastım yoktu. Olaydan dolayı çok pişmanım" dedi.

        İlk duruşmaya gelen Gökhan K.'nın babası Nurettin K. ise, sanığın oğluna iftira attığını iddia ederek şikayetçi oldu.

        Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.