Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Parmak davası!

        İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatları aracılığıyla başvuran Walter Jacques Van Schevensteen adlı turistin iddialarına göre, tazminat davası açmasına neden olan olay şöyle gelişti:

        Hayati ARIGAN / AHT

        Schevensteen, geçen yıl Bodrum Yalıkavak’ta bir otele ailesiyle birlikte yaz tatiline geldi. Belçikalı turist, bir başka otele giderek plajda kendi kaldığı otelin müşterilerine ortak tatil etkinliği ürünleri içerisinde ücretsiz olarak sunulan su sporları merkezine başvurdu. Doğan Çember’in organize ve nezaret ettiği ‘deniz muzu’na binen Van Schevensteen, muzun hareket etmesinden kısa süre sonra kaza geçirdi. Muzu çeken motorlu teknenin ani ve hızlı manevrası sonucu, muzla tekne arasındaki ip gerildi ve Van Schevensteen, deniz aracından fırlayarak yaralandı.

        49 GÜN SONRA DÖNDÜ

        Sağ el orta parmağı boğumundan itibaren kopan, işaret parmağı ve sol ayak bileğinden yaralanan turist, hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. Hastanede 2 gün yatan Belçikalı turist, ülkesine planladığından 49 gün sonra döndü. İş, aile ve özel yaşantısının kaza nedeniyle etkilendiğini belirten Belçikalı turist, dava dilekçesinde işine geri dönemediğini, bir otomobil fabrikasında kalite kontrol bölümünde ki işinden olduğunu bildirdi.

        ‘BUNALIMA GİRDİM’

        Kopan uzvu nedeniyle psikolojik bunalıma girdiğini belirten Van Schevensteen, bir dizi ameliyat olduğunu, protez ve estetik cerrahi ameliyatlarına devam edildiğini belirtti. Belçikalı turist, otel ve su sporları görevlisi Doğan Çember’den 50’şer bin Euro olmak üzere toplam 100 bin Euro maddi ve manevi tazminat istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ