Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dikkat, otomobiliniz ikiz çıkabilir!

        Mehmet İNMEZ / İZMİR (AHT)

        İzmir ve ilçelerinden çaldıkları otomobil ve motosikletin şaşe numaralarını değiştirerek, trafikte bulunan araçların plakalarını sahte evraklarla yaparak sattığı iddia edilen 3 kişi jandarmanın takibi sonrası gözaltına alındı. Soruşturma sonrası zanlıların 80 otomobil ve motosikleti başkalarına sattığını tespit etti. Jandarma çalıntı olarak satılan araçları tespit etmek için çalışmalara başladı.

        İKİZ ARAÇ YAPIYORLAR

        İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler Tire'de oturan A.O. ile oğlu B.O. ve amcasının oğlu C.O.'nun çaldıkları otomobil ve yarış tipi motosikletlerin şaşe numaralarını değiştirerek, trafikte resmi olarak kayıtlı olan araçların aynı plakasını ve şaşe numarasını çaldıkları araçlara taktıkları ihbarını aldı. Zanlıların evlerini ve depolarını tespit eden jandarma 1 ay boyunca izlemeye aldı.

        JAMMER CİHAZI ÇIKTI

        Jandarma, zanlıların çaldığı otomobil ve motosikletleri sakladığı depoya hakim kararı ile baskın yaptı. Yapılan baskında 30'a yakın çalıntı motosiklet ve 2 adet otomobil bulundu. Depoda ayrıca, telefon dinlemelerini önleyici el Jammer cihazı, motor ve şaşe basımında kullanılan numaratör, plaka, yedek parçalar ve ruhsatlar ele geçirildi.

        80 ARAÇ İNCELENİYOR

        Gözaltına alınan 3 kişinin 1 yıl içerisinde 80 otomobil ve motosikleti çalarak, ikiz plaka yaptığı ve başka kişilere sattığı da belirlendi. Jandarma satılan araçların adreslerini ve sahiplerini tespit ederek araçları da incelemeye aldı. Jandarma sahte plaka ve ruhsatlı olarak satılan araçlara vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.

        Gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili olarak 3 kişinin de arandığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ