Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yumurta bu sefer öğrencilere gitti - yumurta, yumurtalı protesto, Çukurova Üniversitesi Rektörü

        Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, öğrenci konseyi toplantısında öğrencilere yumurta görünümlü çikolata attı. Rektör Akınoğlu, "Hep öğrenciler yumurta atacak değil ya. Bu defa da biz atalım." dedi.

        Rektör Akınoğlu, ÇÜ Öğrenci Konseyi'nin Mithat Özsan Amfisinde düzenlediği ''Öğrenciler Rektörle buluşuyor'' konulu toplantısına katıldı. Burada Öğrenci Konseyi tarafından kendisine verilen bir sepet dolusu yumurta görünümlü çikolatayı Rektör Akınoğlu'na öğrencilere attı. Akınoğlu, ''Her zaman siz atacak değilsiniz ya. Bu defa da ben atacağım'' diyerek yumurta görünümlü çikolataları öğrencilere attı. Bu şakayı gülerek karşılayan öğrenciler, atılan yumurtaları havada yakaladı.

        Prof. Dr. Akınoğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, öğrencilerin sesini duyurmak için değişik eylem biçimleri olabileceğini, ancak bunların demokratik ölçüler içerisinde kalması gerektiğini söyledi. Yumurta meselesinin günlerce kamuoyunu meşgul ettiğini kaydeden Akınoğlu, ''Bu yumurtalar, öğrenci konseyinin bana karşı jesti. Bu, birlikteliğin daha güzel olmasına yöneliktir. Tabi ki eleştiriler olsun, düşündüklerinizi, eksikliklerimizi söyleyin. Bunları birlikte çözmemiz lazım. Bu birlikteliği ne kadar geliştirirsek ülkemiz için de o kadar güzel olur. Bu yumurta jestinden dolayı öğrenci konseyine teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ