Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam bdpli vekil doktor dövdü, bdp, van, özdal üçer

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Gaziantep'te bir doktorun hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin acısı dinmeden doktora karşı bir şiddet haberi de Van'dan geldi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tartıştığı bir doktoru tekme tokat darp etti. Olayın ardından durum Sağlık Bakanlığı'na bildirilirken, hastane yönetimi de açıklama yaparak bütün hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını bildirdi.

        Milletvekili Özdal Üçer ise, kendisinin eşi olduğu için yaralı eşine müdahale edilmediğini öne sürerek, "Eşim de doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacak" dedi.

        Olay sabah saatlerinde yaşandı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Kız Meslek Lisesi'nde öğretmen olan eşi Emine Üçer ile 3 yaşındaki kızı Nüda Üçer, Van'dan Gürpınar'a giderken Kurubaş bölgesinde saat 10.36 sıralarında yoldan çıkarak takla attı. Olayın 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirilmesinin ardından bölgeye giden ekipler yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

        Saat 11.07'de hastaneye ulaştırılan yaralılara müdahaleleri yapıldı. Boynundan rahatsızlığı bulunan Emine Üçer, tomografi çekilmesi için Radyoloji Servisi'ne sevk edildi. İddiaya göre bu sırada hastaneye gelen BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, yaralılara müdahale eden doktor Oğuz Eroğlu'nun yanına gitti. Doktorun kim olduğunu sorduğu Özdal Üçer, milletvekili olduğunu söyledi. Bu sırada doktor ile milletvekili Üçer arasında tartışma çıktı. Doktora iki tokat atan Üçer, diğer doktorların araya girmesine rağmen doktor Eroğlu'nu tekme atarak darp etti.

        Olayı haber alarak acil servise giden Hastane Başhekim Vekili Vural Polat duruma müdahale etmek istedi. Ancak Polat da milletvekili Üçer ve yanındakiler tarafından darp edildi. Olay çevredekilerin araya girmesi ile yatıştırıldı.

        Olayın ardından hastane çevresinde ve içinde güvenlik önlemleri alınırken, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı.

        BAŞHEKİMLİK: "ŞİDDETİN BİR MİLLETVEKİLİNDEN GELMESİ KABUL EDİLEMEZ"

        Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Milletvekili Özdal Üçer'in doktorları tekme tokat darp ettiği belirtilirken, olayla ilgili tüm yasal yollara başvurulacağı kaydedildi. "Türkiye genelindeki tüm sağlık çalışanları olarak, Gaziantep'te menfur bir saldırı sonucu kaybettiğimiz doktor kardeşimizin acısı ve hüznünü yaşıyorduk. Bu gün ise depremin şehrinde, gecesini gündüzüne katarak depremin acısını ve izlerini silmek için gayret eden sağlık çalışanları olarak bir milletvekilinin tekme tokat şiddetine, küfürlerine ve hakaretlerine maruz kaldık" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Van Milletvekili Özdal Üçer bugün hastanemize Acil Tıp Uzmanımız Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırmış, hem doktorumuza hem de başhekim olarak şahsıma ağır hakaretlerde bulunmuş ve hastane koridorlarında yankılanan küfürler savurmuştur.

        Hastane çalışanları olarak millete örnek olması beklenen vekilin bu saldırısını kınıyoruz. Yapılan fiili ve sözel saldırı karşısında tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar takip edeceğimizi sizlerin aracılığı ile ilan ediyoruz. Şiddetin bir milletvekilinden gelmesini, sadece sağlık çalışanları olarak değil bu ülkenin güven ve huzur içinde yaşama hakkı olan her vatandaşı gibi asla kabul edilemez buluyoruz. Şiddeti hak olarak görüp, doktorumuzu darp eden, doktorumuza, başhekim olarak şahsıma ve diğer hastane çalışanlarımıza hakaret eden Özdal Üçer'i bir kez daha kınıyor ve haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı belirtiyoruz."

        ÜÇER: "BU BİR CEMAAT TAVRIDIR. BU BİR FAŞİZAN TUTUMDUR"

        BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, eşi Emine Üçer ile üç yaşındaki kızı Nüda'nın ölümden döndüklerini belirtirken, eşinin de doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Üçer, eşinin hastaneye giderken doktorları arayıp bilgi verdiğini belirterek, "Benim eşim olduğunu öğrendikleri için faşizan bir tutum sergilenmiş. Müdahale edilmemiş. Biz il dışında olmamıza rağmen doktorlardan önce hastaneye geldik. Hem saygısızlık ettiler, hem de güçleri yetseydi bizi darp edeceklerdi. 112 acil servisle getirilmesine rağmen yarım saat boyunca müdahale edilmemiş. Bu bir cemaat tavrıdır. Bu bir faşizan, ırkçı tutumdur. Tanıdıkları için böyle davrandılar. Kızım ve karım emniyet kemeri taktıkları için ölümden dönmüşler. Eşim bu doktorlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacak" dedi.

        Bir görgü tanığı "Kaza olduğunda Van'a geliyorduk. Bir anda araç yoldan çıkarak takla attı. Biz de hemen olay yerine giderek yaralıları çıkardık. Ben yaralılarla birlikte hastaneye geldim. Burada müdahale edildi. Bu sırada Özdal Üçer hastaneye geldi. Doktorun ismini sordu, sonra da iki tokat attı. Bir anda tartışma büyüdü" dedi.

        Bu arada Van – Hakkari Tabip Odası da bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

        SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'le görüştükten sonra bir açıklama yaptı. Bakan Akdağ açıklamasında, 'BDP'li vekil, doktoru hem dövmüş hem de tehdit etmiş ayrıca özür de dilemiyor. Doktorlar savcılığa suç duyurusu yaptı' dedi.

        Özdal Uçer ile telefonla görüştüğünü söyleyen Akdağ, "Böyle bir olayın gerçekleştiğini kendisi inkâr etmiyor. Sadece sebepler söylüyor. Bana bunları kendisi bizzat söyledi. Beni aramıştı, ben de kendisine döndüm ve görüştü. İşin ironik olan yanı şu: Sayın Özda Uçer, BDP'nin sağlıkta şiddet ile ilgili olarak Meclis'e verdiği araştırma önergesinde imzası bulunan bir milletvekili. Yani 'bunu araştıralım, nasıl oluyor, nasıl önleyeceğiz' diye kendisinin imzası var. Kendisi inkâr etmeyerek de 'evet ben böyle bir fiili yaptım ama gerekçelerim vardı' diyor. Eğer gerekçelerin arkasına sığınacaksak ya da birileri gerekçelerin arkasına sığınacaksa toplumda şiddeti önleyemeyiz. Şiddetin gerekçesi olamaz. Hele hele bir milletvekilinden bir sağlık çalışanına karşı şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ