Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eşcinsellerin bu yıl 8’incisini verdiği geleneksel ‘Hormonlu Domates Ödülleri’

        Ümran AVCI/AHT

        Eşcinsellerin bu yıl 8’incisini verdiği geleneksel ‘Hormonlu Domates Ödülleri’ sahiplerini buldu. Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş’ten yazar Ayşe Kulin’e, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’e pek çok ünlü isim eşcinsellerce ödüllendirildi

        HER yıl LGBT (Lezbiyen, Gay, Biseksüel Topluluğu) Onur Haftası kapsamında düzenlenen ‘Hormonlu Domates Homofobi Ödülleri’ yine internet üzerinden yapılan oylama sonucunda farklı isimve kurumlara verildi. Adını, Erman Toroğlu’nun “Hormonlu domates yemeyin homoseksüel olursunuz” açıklamasından alan ödüllerin 8’incisinde ödül kazananlar ve nedenleri şöyle:

        PSİKOLOJİ ÖDÜLÜ: Dr. Yusuf Karaçay, din eksenli homofobik/transfobik ve heteroseksist açıklamaları nedeniyle.

        BASIN ÖDÜLÜ: Yazar Ayşe Kulin, ‘Gizli Anların Yolcusu’ kitabında eşcinsellerin dünyasını homofobik ve bilgisizce yansıttığı için.

        ÖRGÜT ÖDÜLÜ:Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Genel Başkan Yardımcısı Recep Karagöz’e ödül verildi. Ünsal eşcinselliğin hastalık olarak kabul edilmesini savunduğu, Karagöz ise ‘eşcinsellerin provokatif davranışlarla konuları saptırdığını’ iddia ettiği için ödül aldı.

        DEVRİMCİ DOMATES ÖDÜLÜ: Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş’e, Deniz Gezmiş’le yakın olduklarını ve beraber gazoz içtiklerini söyleyen Bülent Ersoy için “Bir tek ‘Gazoza ilaç attı’ dememiş, o kalmış, çok ayıp’’ dediği için.

        KURUM ÖDÜLÜ: CHP ve BDP’nin eşcinsel haklarıyla ilgili yasa önerisini “Genel ahlaka aykırı, neslin korunmasına ters” diyerek reddettiği için AK Parti’ye.

        SİYASETÇİ ÖDÜLÜ: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, “Türkiye’de gay belediye başkanı olmaması gerektiği”ni savunduğu için.

        MEDYA ÖDÜLÜ: LGBT, birey ve kurumlara dönük nefret söylemi içerikli haberleri nedeniyle Yeni Akit’e.

        TV&MAGAZİN ÖDÜLÜ: Yemek programcısı İkbal Gürpınar’a, “Çocuklar tecavüze uğradığı için eşcinsel oluyor” dediği için.

        YAŞAM BOYU HORMONLU DOMATES ÖDÜLÜ: İçişleri Bakanı İdris NaimŞahin’e, ‘eşcinselliği ahlaksızlık, gayri insani durum olarak tanımladığı’ için.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ