Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yüksek kolesterol ve Alzheimer'ın şifası hazımsızlığı da gideriyor!
        1

        BMJ Evidence-Based Medicine'de yayınlanan bir çalışmada, hazımsızlık olarak da bilinen dispepsi hastası 150 kişi, omeprazol, kurkumin veya ikisinin bir kombinasyonunu aldı.

        2

        28 ve 56 gün sonra, çalışma katılımcıları hazımsızlık düzeyleri hakkında Dispepsi Şiddeti Değerlendirmesine yanıt verdiler. Çalışmada omeprazol, kurkumin veya ikisinin kombinasyonunu alan grupların semptomlarında anlamlı bir fark bulunmadığı belirtildi.

        3

        Zerdeçal biyolojik olarak aktif bileşik kurkumin içerir. Omeprazol, asit reflü ve ülser gibi mide ve yemek borusu problemlerini tedavi etmek için kullanılır.

        4

        Chulalongkorn'da koruyucu ve sosyal tıp bölümünde doçent olan çalışmanın başyazarı Krit Pongpirul, "Anti-inflamatuar ve antioksidan amaçlara ek olarak, kurkumin / zerdeçal, dispepsiyi omeprazol ile karşılaştırılabilir etkinlikle tedavi etmek için bir seçenek olabilir" dedi.

        5

        Güneydoğu Asya'da zerdeçal yüzyıllardır sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılmıştır. Enflamasyonu tedavi etmenin yanı sıra, zerdeçal bazen ABD'de depresyon, tip 2 diyabet, viral enfeksiyonlar, adet öncesi sendromu, yüksek kolesterol, Alzheimer ve diğer rahatsızlıklara yardımcı olmak için de kullanılır. Ancak bu kullanımların çoğu için zerdeçalı destekleyen iyi bir bilimsel kanıt yoktur.

        6

        Zerdeçal almayı düşünen kişiler, alıyor olabileceğiniz diğer ilaçlarla etkileşime girmediğinden emin olmak için tıbbi uzmanlarına danışmalıdır.

        7

        Pongpirul, CNN'e verdiği demeçte, "Tüketiciler, kurkumin ekstraktlarının alerji ve kanama riski gibi yan etkilerinin, özellikle de antikoagülan veya antitrombosit ilaçları kullananların farkında olmalıdır." dedi.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ