Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Erdoğan iş dünyasının çatı örgütü TOBB’un her yıl yapılan genel kurullarının düzenli katılımcısı. 2003’ten beri gerçekleşen katılımlarda Erdoğan’ın ısrarla istediği bir konu vardı: “Her TOBB üyesi bir kişiyi istihdam etsin, 1.5 milyon işsiz iş bulur.” Bu amacına nihayet bu yıl ulaştı. 7 Şubat’ta “istihdam seferberliği” düzenlendi ve TOBB’dan yıl sonuna kadar 2 milyon yeni istihdam yaratma sözü aldı. Dün yapılan Genel Kurul’da bu sözün yerine getirildiğini belirterek teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon 170 bin yeni istihdamın yaratıldığını açıkladı.

        - Cumhurbaşkanı bu teşekkürünün ardından sözü yerli otomobil üretimine getirdi. Bunu da son 10 yıldır katıldığı her TÜSİAD toplantısında büyük sanayici ve işadamlarından talep ediyordu. Ancak TÜSİAD veya üyelerinden bu konuda umudu kesmiş olacak ki, dün yüzde 100 yerli otomobil işini “montajcılığın Türk milletine yakışmadığı” sözleriyle bu kez TOBB’a verdi.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da“Siz bizim yanımızda olduktan sonra” diyerek görevi kabul etti. Salondaki delegeler de bu kabule alkışlarıyla destek verdi. Şimdi bakalım ortaya nasıl bir yapılanma ve otomobil çıkacak.

        - ”Bu millet kendisi bunu üretebilecek beyne de sahip, ürüne de sahip. Bunu yaparız” diyen Erdoğan, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde yapacağı atılımlarla dünyayı bir kez daha şaşırtacağına inandığını vurgulayarak şunları söyledi: “Birileri bizim bu hedeflerimize dudak bükerek bakıyor olabilir. 1990’lar Türkiye’sine bakan hiç kimsenin bugünkü Türkiye’yi tasavvur edebilmesi mümkün değildi. Gelin şimdi hep birlikte 2023’ün, 2035’in Türkiye’sini inşa ederek bize hala hasta adam nazarıyla bakanlara, bu şekilde muamele etmeye çalışanlara derslerini verelim. Bu millet yapar mı yapar.

        6 aylık yol haritası

        Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlardan bu yıl sonuna kadar geçecek 6 aylık dönem için bakanlıklarıyla ilgili yol haritası hazırlamalarını isteyeceğini belirterek “Bu altı aylık yol haritası ile 2019 hazırlıklarını yapacağız” dedi.

        - Niye altı aylık yol haritası ve niye 2018 değil de 2019’a hazırlık bilmiyoruz. Ama 6 aylık yol haritası tam da milletvekillerinin iki yılının dolacağı ve emekliliklerine hak kazanacağı tarihi içine alıyor. 2019’un en belirgin özellikleri de çifte seçim yapılacak olması. Hem yerel yönetim hem de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yapılacak. 2019 hazırlıkları deyimi ister istemez seçimi çağrıştırıyor. Zaten yol haritası da altı aylık.

        - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında bankaların rekor karları ve yüksek kredi faizlerinden yakınınca Cumhurbaşkanı Erdoğan da faiz konusundaki görüşlerini tekrarlama fırsatını kaçırmadı: “Faiz gündemimizde olmaya devam edecek. Yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var.”

        - Genel kurulun ve eleştirilerin yapıldığı salon TOBB’un üniversitesi. Tam karısında da TOBB hastanesi var. Bankalar sömürü boyutunda kredi faiz uygulayıp çok karlı çalışıyorlarsa, TOBB’un hastane ve üniversitesi yanında neden bir de banka kurmadığını ise şimdiye kadar tartışan olmadı.

        - Genel kurula katılım her yılkinden daha yüksekti. Sayı yaklaşık 4 bin olarak verildi. Ancak seçimsiz olması heyecanı biraz düşürdü. O da gelecek seneye olacak.

        Diğer Yazılar