Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cüneyt Çakır, bu derbide “Avrupa’da iyi, Türkiye’de kötü yönetiyor” yorumlarını haklı çıkardı. İptal edilen golde işin içinden çıkılması bir hayli zor. Ancak 24’te Denayer’e mutlaka kırmızı göstermeliydi. Hasan Ali’nin eliyle kestiği topa penaltı çalınması gerekirdi. Belhanda’nın ikinci sarısı da bence yanlıştı

        Derbinin her zaman kaybedeni hakemdir. Kazananın tuzu kurudur. Mağlup olan, puan kaybeden faturayı hakeme keser. Bu derbide iki taraf da şikayetçi. Cüneyt Çakır, “Avrupa’da iyi, Türkiye’de kötü yönetiyor” savını dün haklı çıkardı. Bakalım Çakır, 90 dakikada neleri doğru, neleri yanlış yapmış:

        DAKİKA 5: F.Bahçe’nin, Janssen’le bulduğu gol iptal edildi. Hakem, F.Bahçeli oyuncunun Serdar Aziz’den topu faullü aldığı kanaatindeydi. Görüntülere bakınca pozisyon karışık. İşin içinden çıkılması da hayli zor. Gol de verse, iptal de etse aynı tartışmalar olacaktı.

        İKİ POZİSYONDA DA PENALTI YOK

        İlk yarıda Serdar Aziz, ikinci yarıda da F.Bahçeli Neto’nun eline gelen toplar kesinlikle penaltı değildi. Hakemin devam kararları yerindeydi.

        DAKİKA 24: Denayer’in, Janssen’e kayarak müdahalesi hem şiddet içeriyor hem de tehlikeliydi. Ayak bileğine yapılan, tamamen sakatlayıcı bir eylem. Çakır, böyle pozisyonları Avrupa’da hiç es geçmiyor. Sarı yetersiz, Denayer kırmızı kartla ihraç edilmeliydi.

        DAKİKA 53: Fernando rakibe dokunmuyor, topa temas ediyor. Faul yok. Çıkan sarı kart yanlıştı.

        H. ALİ ELİNİ ÇEKMİYOR

        DAKİKA 58: Feghouli’nin önündeki topu yerdeki Hasan Ali resmen eliyle kesiyor. Bazı aklı evveller, ‘Hasan Ali’nin destek eli’ diyecekler. Tamam kabul ediyorum. Ama top eline geldiği zaman, bir zahmet elini çekse de elle oynamadığını hakeme gösterse. Hasan Ali bilerek ve isteyerek elle kesiyor, kesinlikle G.Saray lehine penaltı olmalıydı. Hakem bu pozisyonu, kanaatimce hiç göremedi. Yardımcısına başvurdu. Taraftarlar da çirkin bir eylemle öfkelerini Tarık Ongun’dan çıkardı.

        DAKİKA 73: Belhanda, kaleci Kameni’nin topuğuna basarak dengesini bozuyor. Sonra da soluyla kalecinin ayağına net şekilde vuruyor. Kaleci düşerken, Belhanda da düşüyor. Burada çok açık kaleci lehine faul var. Ancak sarıyı gerektirecek müdahale değil. Eğer hakem aldatmadan sarı verdiyse, bu kadar yoğun temaslı mücadelede asla aldatma olmaz. Hakemin ikinci sarısı yanlış.

        Diğer Yazılar