Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ne yalan söyleyeyim, Bodrum sonrasında Alaçatı ilaç gibi geldi. Genç, dinamik hem de cool Alaçatı herkesi kucaklıyor. Bodrum gibi yalnız ve kasıntı değil. Son yıllarda herkesin gözü burada olduğu için ekstra pahalı oldu ama ucuzu da var. Yani Bodrum’da yaşanan “Sen orada yemek yemelisin”, “Bilmem kimler gitti sen de gitmelisin”, “Yok o beach olmaz o koya gitmelisin” tadında zorunluluklar yok. Yani burada denizden çıkmış halinizle bile sabaha kadar eğlenebiliyorsunuz. Kimse sizin ne yaptığınız ile, nerede eğlendiğiniz ile, ne kadar para harcadığınız ile ilgilenmiyor. Siz yeter ki eğlenmek isteyin. Her sene gelip yazıyorum, çiziyorum. Ama artık eğlence had safhaya çıkmış Alaçatı’da. Her yerden bir müzik sesi geliyor. Nerelerde eğleniliyor yazacağım ama bu kez yazıya sondan başlamak istiyorum. Yani Alaçatı tatilcisi eğlence sabaha karşı bittikten sonra kaldıkları otele ya da eve gidip uyumak istemiyor. Ve “Devam” diyor. Bunun için de son keşif yeri Delikli Koyu. Bu koya “Vajina Plajı” diyen de var “Gay Plajı” diyen de “Keçi Plajı” diyen de. Yani herkes kendine göre bir isim takmış bu küçük ve gizemli koya. Anlayacağınız sabaha kadar dans etmiş, sürekli eğlenmiş çok kişi arabalara atlıyor bu kayalıklı bölgeye gidiyor. Arabaları park ettikten sonra kayalıklardan aşağıya iniyor. İsteyen çırılçıplak isteyen de kıyafetleri ile denize girip sabahı karşılıyor. Oradan da yine pes etmiyor ve beach’lere gidip günü geçiriyorlar. Hiç şaka yapmıyorum. Durum aynen bu. Şu sıralar buralarda sabah böyle karşılamak pek moda anlayacağınız.

        Hangi beach’ler tercih ediliyor

        ALAÇATI’NIN klasik beach’leri var. Malumunuz Marrakech denince akla futbolcular, Solemare denince kendini göstermek isteyen süslü püslü kızlar, Kafe Pi denince küçük çocuklar geliyor akla. O yüzden de buralardaki ahali daha başka beach’lerin peşinde bu sene. Mesela Before After cumartesi günleri pek meşhur. Herkesler orada. Bu sezon yeni açılan Propaganda gözde. Kum ve Fun Beach klasik, 7800 ise illa ki bir kez gidilecek olan yerlerden.

        Fiyatlarına gelecek olursak

        ■ Marrakech hafta içi 30 TL hafta sonu 40 TL.

        ■ Fun 40 TL ama otopark için de 40 TL alıyorlar.

        ■ Propaganda hafta içi 30 hafta sonu 35 TL.

        ■ Solemare 40 TL.

        ■ Babylon 40 TL.

        ■ Kafe Pi 35 TL.

        ■ 7800 60 TL.

        ■ Before Sunset 30 TL.

        ■ Alaçatı Beach Resort hafta içi 40 TL, hafta sonu 50 TL.

        Gündüz İndra gece Karbon

        İstanbul Asmalımescit’te açıldığı günden itibaren eğlence ve özellikle müzikseverlerin vazgeçilmezi olan Propaganda bu sene Alaçatı’da beach ve kulüp açtı. Kısa süre içinde müdavimlerini yaratmış çünkü İstanbul’da olduğu gibi dünyaca ünlü DJ’leri getirerek sabaha kadar eğlencenin devam etmesini sağlıyor. Cuma gündüz partilerinde İndra Taşpınar DJ kabinine geçiyor. Cumartesi gece ise dünyanın en meşhur DJ’leri geliyor. Bu cumartesi Hollanda’nın en ünlüsü DJ Karbon vardı. Elektro müziğin sevilen ismini binden fazla kişi izledi. 6500 Euro’ya gelen Karbon hiç gülmüyor. Üç saat setin başında kaldı bir kere güldüğünü görmedim. Ama güzel müzik yapıyor.

        GECE SONUNDA SUCUK-EKMEK

        Propaganda’da müzik 08.00’de susuyor. Sonra da eve gitmeyin zaten yatın bir şezlonga. Ama tabii eğlence sever o saatte acıktığı için gecenin sonunda sucuk-ekmek hatta köfte ekmek ikram ediliyor. Bu sene buralarda bu sucuk-ekmek olayı pek moda.

        Oben, Öküz’ü uçuruyor

        İki sene önce İzmir’in ‘Öküz’ü diye haber yapmıştım. Ahali pek seviyor bu Öküz’ü. Geçen sene Alaçatı’nın gözde yerlerinden biriydi. Bu sene gazetemizin yazarlarından Oben Budak çalıyor. Pek güzel çalıyor. Dinleyenleri de pek meşhur, pek ünlü. Cuma günü Merve Özbey doğum gününü kutladı. Cumartesi günü Murat Boz, Burak Özçivit gibi isimler vardı. Malum iki yakışıklı da yeni ayrıldı. O yüzden genç kızların göz hapsindeler. O gece pek çok mıncıklanmışlardır. Mekân çok kalabalıktı. Yani mıncıklanmamalarına imkân yok. Bu arada haliyle Murat’a herkes yeni biten ilişkisi hakkında sorular soruyor. Murat da otomatiğe bağlamış gibi hatta basın bülteni gibi konuşuyor.

        ALAÇATI’DA OLAN BİTEN

        ■ Kumrucu Şevki temmuz ayı itibarıyla 9 TL olan Kumru’yu 10 TL yapmış.

        ■ Lahmacun genellikle bu taraflarda 15 ile 20 TL arasında değişiyor.

        ■ Beach’lerde bildiğiniz 1-2 TL’lik mısır 20 TL’ye satılıyor.

        ■ Alaçatı’da taksi yok. Hatta çok az olduğu için korsan taksiler kol geziyor. Hatta ele geçirmişler.

        Diğer Yazılar