Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ataköy'deki TOKİ'ye ait arazide ağaç katliamı yapıldığını kanıtladık. Ancak ağaç cinayetini kimse üstlenmiyor. TOKİ, "Biz sorumlu değiliz" diyor. İBB ise 'Bize de şikayet geldi, ama bilgimiz yok" açıklamasını yapıyor. Anlayacağınız koca koca ağaçları kimin kestiği muamma...

        AKÖYLÜLERİN şikayetleri üzerine harekete geçen ekibimiz, 5. Kısım'daki TOKİ'ye ait arazide ağaç katliamı yapıldığını kanıtlamıştı. Arkadaşlarımızın çektiği ve dün bu sayfalara aktardığımız sarsıcı fotoğraflarda, ellerine elektrikli testere alan birtakım adamların yemyeşil ağaçları hiç acımadan yok ettiği net olarak görülüyordu.

        İddialar çarpıcıydı. Çevre sakinleri, ormanın imara açılması için ağaçların bir bir kesildiğini, yeşil alanın betonlaştırılacağını söylüyordu. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de, ağaçların TOKİ tarafından kesildiğini, ancak yetkileri sınırlı olduğu için müdahale edemediğini açıklıyordu. Hatta, vatandaşın ihbarları üzerine olay yerine gittiğini, ancak TOKİ görevlilerinin kendisini içeri almadığını dile getiriyordu.

        KAFALAR KARIŞTI

        Haberimiz, gündeme bomba gibi düştü. Dün sabah saatlerinden itibaren herkes bu ağaç katliamını tartışmaya başladı. Haberi görür görmez TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar aradı. Ağaçların kesilmesinden kendilerinin sorumlu olmadığını, TOKİ'nin ağaç kesmesinin söz konusu bile edilemeyeceğini söyledi.

        Bayraktar, olayın araştırılması için bölgeye hemen ekip gönderildiğini de belirtti. Kendisine Başkan Erzen'in açıklamalarını hatırlattık. Fakat iddiaları kesin bir şekilde yalanladı. Kafamız iyice karışmıştı. Bir yandan TOKİ'ye ait bir arazide üniformalı adamlar ağaç kesiyor, diğer yandan belediye başkanı 'Çaresizim, TOKİ'ye müdahale edemiyorum' diyor.

        TOKİ Başkanı ise 'Biz katliam yapmıyoruz' açıklamasında bulunuyordu. Peki bu ağaçları kim kesiyordu! Belki bu soruya yanıt alabiliriz diye bu kez de Büyükşehir Belediyesi'ni aradık. Yetkililere, 'Şehrin ortasında koca bir orman elden gidiyor, İBB ne yapıyor' diye sorduk.

        DENİZ GÖRÜNMEZDİ!

        İlgililerden, Ataköy'de ağaç kesildiğine dair kendilerine de yoğun şikayetlerin geldiğini, olayı araştırdıklarını, bu kesimden İBB'nin kesinlikle sorumlu olmadığını, zaten TOKİ arazisine müdahale edemeyecekleri bilgisini aldık. İş iyiden iyiye karışıyordu. Kimse sorumluluğu üstlenmediği gibi kesimi de durduramıyordu.

        Bu arada Ataköylüler de Acil Şikayet Hattı'nı mesaj yağmuruna tutuyordu. Arazinin hemen karşısındaki binalarda oturan vatandaşlar, ormanın adım adım çoraklaştığını anlatıyordu:

        "Ataköy'deki yeşil alanların imara açılmasıyla ilgili çok uzun süredir bazı planlar var. Biz, kentteki son yeşil alanları da korumak için büyük bir mücadele başlattık. Kısmen de yaptığımız protestoların, eylemlerin meyvesini aldık. Ancak görüyoruz ki yeşil katliamından vazgeçilmiyor. Yaklaşık bir haftadır ağaçlar son derece organize bir şekilde kesiliyor. Öyle ki orman iyiden iyiye kelleşmeye başladı. Oturduğumuz binaların tam karşısında eskiden koca bir orman vardı.

        Ağaçlar öyle büyüktü ve sıktı ki deniz görünmüyordu. Fakat kısa bir süre içinde ağaçlar seyrekleşti. Deniz bile görünmeye başladı. Sistematik bir şekilde ağaçlar kesiliyor. Üstelik bu ağaçların bir kısmı da Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınmıştı. Komşularımızın tespitlerine göre kesilen ağaçların arasında tescilliler de var. İşin en vahim tarafı da kenti yönetenlerin bu duruma müdahale edememesi.

        Bakırköy Belediyesi, ellerinin kollarının bağlı olduğunu söylüyor, Büyükşehir'e başvuruyoruz, TOKİ arazisine giremediklerini söylüyorlar. İyi de bu katliam göz göre göre devam mı edecek! Kenti yönetenler ağaç kesimine nasıl engel olamaz! Ağaçları korumak için çırpınıp duruyoruz ama bu çabalar para etmiyor. Bu katliama kim el koyacak!"

        Diğer Yazılar