Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avcılar metrobüs durağında yeni kriz... Dönüş için tünel olmasına rağmen koca koca otobüsler durak etrafından dönüyor, kaza kapıda

        GEÇTÎĞÎMÎZ ay hizmete giren Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattında dertler bitmiyor. Bu köşenin takipçileri hemen hatırlar. Daha birkaç gün önce hattaki aktarma krizini ve Avcılar durağındaki izdihamı gündeme taşımıştık. Durum öylesine vahimdi ki yolcular öfke patlaması yaşayıp metrobüs yolunu kesmiş, eylem yapmıştı. İETT yetkilileri de sorunların farkında olduklarını ve çözüm için çalıştıklarını söylemişti.

        ÇARPTI ÇARPACAK

        Ne var ki bu yeni hattaki aşırı kalabalık ve aktarma problemi hâlâ devam ediyor. Tabii yolcular da isyan etmeye... Ancak gelen mesajlardan anlıyoruz ki, bu hatta ciddi bir sıkıntı daha var.

        Avcılar'da, metrobüslerin dönüşü için tünel olmasına rağmen şoförler durak etrafından dönüyor. Koca koca otobüsler, daracık bir alanda manevra yaparken herkesin yüreği ağzına geliyor. Dönüş sırasında bir metrobüsün bariyerlere ya da başka bir metrobüse çarpması işten bile değil. Peki ama şoförler neden böyle bir riski göze alıyor? İETT yetkilileri, "Tünelde iyileştirme çalışmaları yapılacağı için şimdilik böyle bir çözüm bulundu. Geçici bir süre araçlar durak etrafından dönecek" diyor. Her ne kadar geçici olsa da fotoğrafta da görüldüğü gibi bu dönüş çok ama çok tehlikeli. Umarız tüneldeki çalışmalar tamamlanana kadar burada bir facia yaşanmaz.

        Yok mu onları durduracak biri!

        GÜYA minibüslerle ilgili yeni düzenlemeler yapılacaktı. Açıklamanın ardından haftalar geçti, hâlâ ses yok. Düzenlemeyi falan geçtik, denetimin bile esamisi okunmuyor. Tabii minibüs şoförleri de bildiğini okuyor. Örneğin Üsküdar-Alemdağ hattı... Bu hattın yolcuları, "Minibüsçüler yolu yarış pistine çevirdiler. Resmen ralli yapıyorlar. Kelle koltukta yolculuk yapıyoruz. Onları durduracak kimse yok mu?" diyor.

        Şehit mezarlığının haline bakın

        BURASI Arnavutköy Belediyesi'ne bağlı Yassıören Köyü'nde bulunan şehit mezarlığı... Görüyorsunuz işte halini... Öylesine bakımsız, öylesine kaderine terk edilmiş ki, insanın içi sızlıyor.

        YOK BÖYLE DUYARSIZLIK

        İnanılır gibi değil ama şehit yakınları, insan boyuna ulaşan otlar nedeniyle mezarları bulmakta zorlanıyor. Mezarlığın bakıma alınması için yıllardır mücadele ediyorlar, belediyeye başvuruyorlar ama nafile. Bırakın mezarlığın elden geçirilmesini, çevre düzenlemesi yapılmasını, belediye yetkililerinden yanıt bile alamıyorlar. Ve tabii bu duyarsızlığa, vurdumduymazlığı isyan ediyorlar...

        Diğer Yazılar