Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Çevre Pazarı Sokak sakinleri isyanlarda: "Bir inşaatın hafriyat kazısı sırasında altyapı boruları dışarı çıktı. Kötü koku dayanılmaz boyutta, fareler cirit atıyor..."

        ŞİŞLİ Halide Edip Adıvar Mahallesi, Çevre Pazarı Sokak sakinlerinden şu günlerde yoğun mesajlar geliyor. Bölge halkı, "Farelerle başımız dertte" diye feryat ediyor. Aylardır sokağın fare istilası altında olduğunu, korkudan kapı pencere açamadıklarını söylüyorlar. Peki nasıl oluyor da şehrin orta yerinde fareler cirit atıyor?

        HASTALIK RİSKİ

        Gelin ayrıntıları çevre sakinlerinden dinleyelim: "Yaklaşık bir yıl önce, sokakta bir inşaat başlatıldı. Hafriyat çalışmaları sırasında da altyapı boruları dışarı çıktı. Atıksu boruları hâlâ dışarda duruyor. Tabii borulardan yayılan kötü koku dayanılmaz boyutlara ulaştı. Aynı zamanda da sokağı fareler sardı. Çoluk çocuk korkudan dışarı çıkamaz oldu. Koca bir semtin sağlığı tehlikede. Bu pislik ve fareler yüzünden salgın hastalık yayılacak diye korkuyoruz. İnşaat neredeyse bitti ama bu soruna çare bulunamadı. Bu arada sokak da kullanıma kapandı, yürüyecek yer kalmadı. Hadi bunu da geçtik hiç değilse şu fare sorununa çözüm bulunsun." Elbette çevre sakinlerinin bu şikâyetlerini Şişli Belediyesi'ne ilettim fakat herhangi bir yanıt alamadım.

        İşte Kartal'daki yol kenarı harabeleri...

        KARTAL Karlıktepe Mahallesi sakinleri yolun orta yerinde oluşan pislik yuvasından dertli... Bir yıkıntı alanının çöplüğe döndüğünü söyleyen vatandaşlar bakın ortaya çıkan çirkin manzaradan nasıl yakınıyor: "Yol kenarındaki bir yıkıntı bir türlü temizlenmedi. Yıkılan binadan kalan eşyalar, beton ve tahta parçaları, cam kırıkları, ne ararsanız var bu alanda. Güya etrafı sac levhalarla çevrilmiş fakat görüntü kirliliği tüm çarpıcılığıyla karşımızda... Mahallenin ortasında, yolun hemen kenarında oluşan bu garabet tahammül edilir gibi değil. Şurayı temizlemek, yıkıntıları ve çöpü kaldırmak bu kadar mı zor, bu kadar mı imkansız? Belediyenin bir günlük çalışmasıyla sorun ortadan kaldırılabilir ama olmuyor işte..."

        Gayrettepe ışık bekliyor

        GAYRETTEPE'de, dört sokağın birleştiği kavşak, yıllardır trafik düzenlemesine muhtaç... Mevlüt Pehlivan, Prof. Dr. Bülent Tarcan, Girne ve Vefa Çıkmazı Sokak'ın birleştiği noktada ne bir ışık ne de başka bir önlem var. Hal böyle olduğundan kaza da kaçınılmaz oluyor tabii... Çevre sakinleri, bir an önce bu kavşağa bir düzenleme bekliyor. Çok geç olmadan...

        Diğer Yazılar