Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başrollerinde Jennifer Aniston, Jason Bateman gibi isimlerin yer aldığı “Çılgın Ofis Partisi” (Office Christmas Party), işyerinde gerçekleşen ve giderek kontrolden çıkan bir yeni yıl partisinin öncesini ve sonrasını konu alıyor

        ABD sinemasının vazgeçilmez motiflerinden biridir, her şeyin kontrolden çıktığı partiler.... Bu filmlerde “İşte gerçek eğlence!” olarak tanımlanan çoşku haline baktığınızda insanların kendilerinden geçtiğini ve içlerindeki baskıdan kurtulup özgürleştiğini görürsünüz. “Çılgın Ofis Partisi” de her şeyin dağılıp paramparça olduğu ve sonra yeniden toparlandığı bir film. İlk bölümde, karakterleri tanıyor ve içlerinde biriken baskıyı hissediyoruz. İkinci bölümde, eğlencenin başlamasıyla baskı çözülüyor ve işler kontrolden çıkıyor. Üçüncü bölüm, ayılma, durum değerlendirmesi ve toparlanma sürecini anlattığı kadar karakterlerin yaşadığı değişimi de gözler önüne seriyor. “Çılgın Ofis Partisi”nin orijinal yanı, işyerinde gerçekleşen bir Noel partisini konu alması. Üstelik merhametsiz Yönetim Kurulu üyesi Carol’un (Jennifer Aniston) kapatmak istediği şubede gerçekleşen yasaklı bir parti bu.... Dahası, şubenin tüm çalışanları için “olmak ya da olmamak” anlamına geliyor. Çünkü partiye katılacak şirket yöneticisini sözleşme için ikna ederlerse işlerini kurtaracaklar.. Dolayısıyla, üstlerindeki sorumluluk ve içlerindeki baskı büyük olunca, dağıtma süreci de o denli gösterişli ve komik oluyor.

        T. J. MILLER ŞAHANE OYNUYOR

        İyi yazılmış, iyi oynanmış karakterler olmadan bu tür filmlerin eğlenceli olmaları mümkün değil. Amerikan sinemasının yükselen komedyeni T. J. Miller, çocuk ruhlu patron Clay Vanstone’da şahane bir karakter çıkarıyor karşımıza... Clay, babasının devrindeki eski Noel ruhunu özleyen, çalışanlarıyla kurduğu ilişkiler açısından çağın dışında kalmış, çılgın ve özverili bir patron. Sadece kârlılık oranlarıyla ilgilenen, çalışanları insan değil bütçe grafiklerinin parçası olarak gören kız kardeşi Carol ise asabi ve huzursuz bir yönetici ya da gerçekte neye ihtiyacı olduğunu bilmeyen, yönünü şaşırmış bir karakter...

        KURUMSAL CİDDİYETİN ÇÖKÜŞÜ

        Jason Bateman filmde seyircinin özdeşleşebileceği ölçülü ve kontrollü Josh Parker rolünde... Toparlanma sürecinin manevi lideri de elbette o oluyor. Josh’un yakın mesai arkadaşı Tracey güzel, gizemli ve işkolik bir deha. Sonuna kadar hep kontrollü olsa da içindeki tutkuyu hissettiren, kartını finalde oynayacak Tracey’yi Olivia Munn canlandırıyor. Partinin asıl yıldızı ise Kate McKinnon’un canlandırdığı insan kaynakları şefi Mary. Sadece mesai sırasında değil, partinin ilk saatlerinde de kurumsal ciddiyeti ve ölçüyü savunan Mary, gecenin en tutkulu ve çılgın kadınına dönüşüyor. Filmde aşkı bulan ve bulamayan; gündüz neyse gece de aynı insan olmayı sürdüren veya feci derecede dağıtan başka karakterler de var.

        KENDİNİ İYİ HİSSET FİLMİ

        Josh Gordon ile Will Speck’in yönettiği “Çılgın Ofis Partisi” Amerikalıların “Noel ruhu”na uygun karlı, sıcak, iyimser bir “kendini iyi hisset” filmi. Umutla başlamak istediğimiz yeni bir yıla doğru ilerlediğimiz şu günlerde hoş bir seçenek olabilir. Ama bir aile filminden ziyade yetişkinlere seslenen, kaba mizahtan kaçınmayan ve arada kötü esprilere de yer veren bir film olduğunu belirtelim. Son olarak, ABD’de bazı şirketlerin Noel partilerini bu filmdekine benzer sorunlardan ötürü artık içkisiz olarak sabah vaktinde yaptığını hatırlatalım.

        Filmin notu: 6

        Diğer Yazılar