Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pistlerin yıldızı Şimşek McQueen 8 yıl sonra “Arabalar 3” (Cars 3) ile karşımızda. Ama bu kez işi çok zor. Karşısında ondan çok daha hızlı yeni nesil, ileri teknoloji otomobiller var

        2006 tarihli ilk filmden bu yana, kibir, kendini beğenmişlik ve benmerkezciliğin karşısına arkadaşlığı, ekip çalışması ve takım ruhunu koyan bir seridir “Arabalar”... Seri, sadece spor ve rekabet üzerine değil, daha genel olarak hayata dair ahlak dersleri içerir. Üçüncü filmde de durum değişmiyor. Yarış pistlerinin yıldızı Şimşek McQueen’in büyüme, olgunlaşma ve yaşadıklarından ders alma süreci devam ediyor.

        PİSTLERİN YENİ YILDIZI

        Yeni filmin öncekilerden farkı, McQueen’in sorunlarının bu kez daha derin ve ciddi olması...

        McQueen, her zamanki olağan rakipleriyle güle oynaya yarışır ve kazanmakta pek zorlanmazken bir gün hiç beklemediği şekilde geçilir. Sonraki yarışlarda da kaybeden olmaktan bir türlü kurtulamaz. Pistlerin yeni yıldızı Jackson Storm ve diğer yeni nesil otomobillerin hızına karşı koymak için kendini çok zorladığı bir yarışta kaza geçirince çağa ayak uydurmaya, kendini yenilemeye ve ileri teknolojinin nimetlerinden yararlanmaya karar verir.

        TEKNOLOJİ YARIŞI

        Peki ama McQueen, tüm sorunlarını yeni nesil yarış otomobillerinin çalışma tekniklerini benimseyerek çözebilecek durumda mıdır? Yoksa McQueen’in spor ve rekabet adına anlaması gereken, henüz farkına dahi varamadığı başka meseleler mi vardır? Daha can alıcı soru ise kazanmak gerçekten her şey midir?

        YENİ KARAKTER: CRUZ

        Yeni filmin anahtar karakteri, McQueen’in eğitmeni genç Cruz Ramirez karakteri... Aralarında kuşak farkı olan McQueen ve Ramirez, Florida’daki yarışa hazırlanırken sık sık çatıştıkları bir süreçten geçiyorlar. Ama bir süre sonra kimin kimi eğittiği ya da çalıştırdığı belirsizleşiyor. Kesin olan, ikisinin de birbirinden etkilenip değiştiği... McQueen, bir otomobil olarak fiziksel sınırlarını anlar ve diğer bir deyişle yaşlandığını fark ederken Cruz da özgüvensizliğiyle yüzleşiyor. Dolayısıyla Cruz, küçük seyirciler için önemli bir karakter. İlk filmde McQueen’in akıl hocası ve antrenörü olan Hudson Hornet de filmin gizli yıldızlarından biri. Hudson geride bıraktığı anılarla bir kez daha McQueen’e yol gösteiyor. Aslında McQueen’in Hudson’ı yeniden keşfettiği ve onu daha iyi anladığı söylenebilir...

        SERİNİN EN ZAYIF MİZAHI

        “Arabalar 3” başarı ve rekabet üzerine doğru, anlamlı şeyler söyleyen bir film. Ama öykünün sürükleyici ve eğlenceli bir şekilde geliştirildiğini öne sürmek zor. Serinin mizah açısından galiba en zayıf filmlerinden biri. Buna karşılık, animasyonun mutfağından gelen Brian Fee’nin yönettiği filmin teknik kalitesine söylenecek hiçbir şey yok. Arka fonların gerçekçiliği bir yana özellikle yarış sahnelerindeki görsel detaylar mükemmel. Üst düzey teknolojiye sahip animasyonlara karşı özel bir ilginiz varsa, bence kesinlikle kaçırmayın. Başta Yekta Kopan olmak üzere tüm Türkçe seslendirme kadrosunun gayet iyi bir iş çıkardığını “Arabalar 3”ün sadece çocuklara değil yetişkinlere de seslenen bir film olduğunu belirtelim.

        Filmin notu: 6

        Diğer Yazılar