Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her şampiyonluk değerli, Beşiktaş’ın bu şampiyonluğu bir başka değerli. Metin Albayrak’ın dediği gibi 100 yıllık bir şampiyonluk ansiklopedisi yapılsa bu şampiyonluk belki de kapak olur. Sezon boyunca kim bilir neler yaşadılar, ne badireler atlattılar?

        Geçmişi çabuk unutanlar var ama çok uzaklara gitmeye gerek yok. Fikret Orman yönetimi göreve geldiğinde Beşiktaş ne haldeydi, şimdi ne halde? Uçan kuşa borcu olan, haciz memurlarının her gün kapıya dayandığı, Ümraniye’ye giren etin, sebzenin, suyun tedarikçilerinin bile kapılarını aşındırdığı kulüp bugün futbolcularına 100’er bin Euro prim dağıtıyor. Hesaplı, planlı çalışmaların, doğru stratejilerin, paranın çarçur edilmemesinin, akıllı transfer politikasının meyveleri bugün alınıyor. Ki bunca borca rağmen bir de stat yaptı bu kulüp. Bu başarı öyküsünü herkes iyi okumalı.

        Bu başkan, bu yönetim Beşiktaş’ı ayrı bir yere taşıdı. Bu kulüp makus talihini de yendi. Fakat şampiyonluk maçına bakıyorum, kupa törenine bakıyorum Şenol Güneş, futbolcular sevgi selinde boğulurken o tribünlerden bir kez bile olsun “büyük başkan” sesleri yükselmedi. Kaldı ki bu yönetim alkış meraklısı da değil. Fakat hak ediyor. Kupa töreninde bile arka planda kaldılar, sahneyi başaktörlere bıraktılar. O tribünler ise başkanın da yönetimin de hakkını teslim etmedi. Ayıp etti.

        BU SENE FARKLI SENE

        Maçın hakeminin, Beşiktaş kalesine sırtıyla gol atıp şampiyonluğun kaçmasında pay sahibi olduğu bir kulüptür...

        Rakip takımın, “otel masraflarımızı karşılayın” teklifi Süleyman Seba tarafından reddedildiği için teşvik primi alıp, şampiyonluğunu engellediği bir kulüptür...

        Maçlarında tarihe geçecek nitelikte en garip hakem kararları verilen kulüptür Beşiktaş. Her takım aleyhinde hatalar olur da bütün tuhaflıklar ağırlıklı olarak Beşiktaş’ı bulur. O kararlar, o düdükler günü gelmiş şampiyonluklara, günü gelmiş Avrupa kupalarında turlara mal olmuştur. Geçmiş örnekleriyle doludur. Çünkü lobisi zayıftır, vurdu mu diğerleri gibi ses getirmez. Ya bu sene..

        Kabul etmeliyiz ki bu sene farklı oldu. Dünya sanki tersine döndü! Hakem kararları da dahil her şey yolunda gitti. Ülkenin en sempatik takımına bu kez hakemler de rakiplerine oranla daha sempatik baktı. Dedik ya Beşiktaş nerelerden nereye geldi? Eskilerde “ensesine vur lokmasını al” misali, bugünlerde Kartal gibi.

        Artık sıra camiada, taraftarda. Sosyal medyada koyduğu ağırlığını, reytinglere, tirajlara da yansıtmalı ki Beşiktaş daha da güçlensin, “Beşiktaş’ın reytingi yok” safsataları sona ersin.

        ‘SİZDE OYUNCU MU VAR Kİ’!

        Beşiktaş’ın nerelerden nereye geldiğine bir örnek daha...

        Bilic’li sezon. Olcan Adın o günlerde Trabzon’da. Bordo-Mavililer’in başkanı da İbrahim Hacıosmanoğlu. Beşiktaş Olcan Adın’ı istiyor. Ahmet Nur Çebi-Metin Albayrak ikilisi Trabzon başkanına resmi teklifi iletiyor. Pazarlıklar sırasında Beşiktaş takası da gündeme getiriyor. Hacıosmanoğlu öyle bir cevap veriyor ki Beşiktaşlı yöneticiler şaşırıp kalıyor. Sözleri aynen şöyle:

        “Sizde alınacak oyuncu mu var ki!”

        O günlerden bugünlere. O kadrodaki her isim değerine değer kattı, transfer teklifi almayan oyuncu kalmadı.

        SÜRPRIZLERE HAZIR OLUN!

        Son olarak...

        Bir süre önce “Ligin sonu şok gelişmelere gebe” diye tweet atıp, sezon bitimi yazacağımı belirtmiştim.

        Gazetecilikte haber bekletilmez. Beklettik, gazı kaçtı. Bu haberlerden biri Gomez’in ayrılacağıydı. Sezon sonunu bekleyince haber yayıldı haliyle. Diğeri Gökhan Gönül-Beşiktaş flörtü. Bunu da “F.Bahçe ile anlaşamazsa Beşiktaş’ta forması hazır” diye zaten yazdım. Bir başkası Şenol Güneş hakkında. Bir veda gündeme gelebilirdi ama artık o konu kapandı. Bir de Şenol Hoca’nın bir takıntısı var ki şaşıracaksınız. Onu da şampiyonluk öyküsünde yazarız. F.Bahçe için ise şimdilik ‘sürprizlere hazır olun’ demekle yetineyim.

        Diğer Yazılar