Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüm soruların cevabını verdi. Açıkçası net bilgilerdi. Öncelikle şu noktanın altını çizeyim. Çünkü önemli. İddia edildiği gibi ne Ünal Aysal, ne de İnan Kıraç ve Galatasaray Vakfı hisse sahibi değil. Yani aylardır ortaya atılan iddialar gerçek dışı. Aslında iddia sahipleri bu bilgileri resmi mercilere başvurarak çok rahatlıkla öğrenebilirler. Zaten SPK’da piyasayı çok ciddi bir şekilde denetlemekte ve izlemekte. Yönetim kanadı iddiaların hiçbirini kabul etmiyor ve dedikoduların maksatlı olarak çıkarıldığına inanıyor. Taraftarın spekülatörler tarafından manipüle edildiği, Galatasaray’lılıklarının kullanıldığı görüşü var. Galatasaray adına açıklamalarda bulunan Sportif AŞ Avukatı Sedat Bozanoğlu’nun sözleri aynen şöyle:

        "SPEKÜLATÖRLER DOLANDIRIYOR"

        “İnsanlar taraftarlıkla yatırımcılığı karıştırıyorlar. Yatırımcı para kazanmak için bu hisse senetlerini alıyor. ‘Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olsun da para kazanayım’ diyor. Bu işte zarar da var kar da. Biz geldiğimizde şirketin öz kaynakları - 174 milyon liraydı. Yani batmış bir şirketti. Siz böyle bir şirketi 400 milyondan alıyorsunuz. Bu ticari anlamda intihardır. Konuyu Fenerbahçe tahviliyle karıştırıyorlar. Burada bir şirkete ortak oluyorsun. Bu kişileri manipüle edenler spekülatörler. Onları Galatasaray kulübü değil bu spekülatörler dolandırıyor. Bunların arkasında bir takım adamlar var. Zarar ettiler, taraftarı galeyana getirip sermaye artırımını engelleyerek zarardan kurtulmayı amaçlıyorlar. Burada bu kişilerin milyonlarca dolar zararlarından bahsediyoruz. Her kağıtta 3 çoban vardır. Gerisi de sürüsüdür. Çobanlar karıştırıyor ortalığı. Bu işler organize edilmiş. SPK da İMKB de biliyor. Ne yazık ki insanların Galatasaraylılığı kullanılıyor.”

        ‘YATIRIMCIYI ZARARDAN KURTARDIK’

        “Dernek, zaten kulübe ait olan stadın biletlerini futbol takımının sahibi Futbol AŞ’ye sattı diyorlar. Bu UEFA mali kriterleri gereği şart. Fenerbahçe de villalar da dahil olmak üzere varlıklarını Sportif AŞ’ye sattı. Giderin neredeyse gelirin orada olmak zorunda. Dernekten Sportif’e bedava da aktaramazsın. 2 sermaye artırımına gelirsek... Sportif AŞ’nin kulübe 440 milyon borcu var. Yüzde 8 de faiz işletmek zorundayız. Bu da demektir ki Sportif AŞ kulübe her sene 35-36 milyon faiz ödemek zorunda. Yatırımcının zararına. Bu hamlemizle yatırımcı her sene 35 milyon lira zarardan kurtuldu.”

        ‘ÜNAL BEY BÖYLE ŞEYLERE TEVESSÜL ETMEZ’

        “Diyorlar ki önceden haberdar oldular. Hisseyi açığa satma imkanı olsaydı doğru. Ama Türkiye’de bu artık mümkün değil, yasak. Hisseleri kimin alıp kimin sattığının en az 2 sene gerisine gidilerek araştırması yapılır. Bu rutindir. İMKB ve SPK’nın içindeki teftiş kurulları bu isimlerle donatılmıştır. Hisselerle oynamaya kalkarsanız sizi hemen deşifre ederler. Ünal bey çapında bir iş adamı böyle şeylere tevessül etmez.” “SPK Başkanı’nın Galatasaray’lılığına gelirsek.. Kendisi Galatasaraylı ama kurul 7 kişiden oluşuyor. Başkan dışındakilerin tümü de Fenerbahçeli. Başkanın tek başına hiçbir yetkisi yok. Her şey oylama ile yapılır.”

        ‘HİLE ÇALIŞMASI YAPTIRDIK’

        Sportif AŞ Avukatı Sedat Bozanoğlu: “Sermaye artırımı için etik değil deniyor. Türkiye’de son 5 yılda 1.6 milyar dolarlık bedelli sermaye artırımı yapılmış ve bunu yapan şirketler Koç, Sabancı, Garanti Bankası gibi Türkiye’nin en dev şirketleri. Öyleyse onlarınki de etik değil. Böyle bir şey olabilir mi? Göreve geldiğimizde Deloitte’e hile çalışması yaptırdık. Geriye dönük olarak inanılmaz şeyler çıktı. Hırsızlık anlamında değil ama bir şey alınıp satılmış, ortada sözleşme yok. Biz bunları düzeltiyoruz. Bu iş bittiğinde Avrupa standartında bir şirketin şeffaflığı neyse Galatasaray’ın durumu da öyle olacak.”

        ‘BORÇ 150 MİLYON $ AZALDI’

        Sportif AŞ Avukatı Sedat Bozanoğlu: “245 milyon dolar para girişi olduğu söylemleri de yalan. 97 milyon dolar hisse satışından, 70 milyon dolar sermaye artırımından olmak üzere 167 milyon dolar giriş oldu. Transfere ayrılan 110 milyon dolar değil, bu sene için 22 milyon Euro. Borçlar ödeniyor. Bu yönetim göreve geldiğinde borç 365 milyon dolardı, 215 milyon dolara indi.”

        Diğer Yazılar