Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAYA takvimine inananların bekledikleri kıyametin kopmasına şunun şurasında iki gün kaldı...

        Gazetelerde epeydir çıkan haberleri de görmüşsünüzdür: Kıyamet korkusu sadece Türkiye'yi değil dünyanın dört bir yanını sardı. Güneydoğu Fransa'da bulunan ve kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan Bugarach köyüne 21 Aralık öncesinde Fransızlar'ın yanısıra dünyanın dört bir yanından akın yaşanırken bizde de "Şirince" modası başladı. İmkânı olan bir hayli kişi kıyametten "kurtulabilmek" için Şirince'ye gidiyor, 21 Aralık gününü ve gecesini orada geçirip kıyamet şayet kopacak olursa canlarını kurtaracaklar!

        Aylardan, hatta son birkaç seneden buyana 2012'nin 21 Aralık'ında artık herşeyin son bulacağına ciddî şekilde inananların 22 Aralık sabahı hallerini ve neler hissedeceklerini çok merak ediyorum... İçlerinden akılları başlarına gelecek olanlar şayet çıkarsa kendi kendilerine "Yahu, ben salak mıyım?" diye düşünüp zekâlarını sorgulayıp sorgulamayacaklarını da...

        BUGARACH'IN İLHAMI...

        Şirince'yi can simidi ilân edenlerin bu işin ilhamını Fransa'daki Bugarach köyünden aldıkları belli oluyor...

        Nüfusu sadece 200 küsur kişi olan Bugarach, özellikle de köyün ilerisindeki aynı isimdeki tepe, 1960'lı senelerde Hippiler'in meşhur merkezlerinden biri idi. Hippi modasının son bulması üzerine tepeyi bu defa "New Age" denen akımın biraz değil, birhayli üşütük mensupları tavâfa başladılar. Tepenin içerisinde bir uzay gemisinin, uzay gemisinde de onbinlerce "üstün uzaylı"nın yaşadığına ve harika yaratıkların kıyamet günü Bugarach'ın çevresinde bulunanları kurtarıp başka gezegenlere götüreceklerine inanıyorlardı. Üstelik uzaylılar ile kıyamet kopmadan önce temas kurup gezegenlerarası seyahatin rezervasyonunu yapabilmek için Bugarach Tepesi'nde senelerden buyana âyin üstüne âyin düzenleniyordu!

        Güney Fransa'daki bu meşhur köye 21 Aralık öncesinde binlerce kişinin gitmeye başlayıp Mayalar'ın o mâlûm kıyametlerinin kopması sırasında orada bulunmaya heveslenmelerinin sebebi işte budur: Bugarach Tepesi'nin içerisinde senelerden buyana gizlenen uzay gemisinde yer kapma yarışı!

        TOPLU İNTİHAR ENDİŞESİ

        Neticede iş öyle bir çılgınlık hâlini aldı ki, Fransız polisi geçen hafta tepeye tırmanmayı yasaklamak, hattâ tepenin üzerini bile uçuşa yasak bölge ilân etmek zorunda kaldı. Zira, "New Age" meraklılarının 21 Aralık günü tepede kıyameti karşılama âyini yapmaya hazırlandıkları ve kıyamet herhangi bir sebeple kopmayacak olursa hep beraber intihar ederek cismen olmasa bile ruhen uzay gemisine binmeyi düşündükleri haber alınmıştı!

        Şirince tantanası, işte Bugarach'ta 50 küsur seneden buyana yaşanan bu tuhaflığın bir çeşit intihalinden ibarettir...

        Ege'nin bu şirin köyünü de kıyamet gününün cankurtaran simidi ilân etme aklıevvelliğinin bir reklam zekâsı ve turistik başarı olduğunu hiç tartışmıyorum. Köyü bu şekilde lânse etmek ve işin içine Tom Cruise'un ismini de karıştırmak kimin aklı ise, ortaya hakikaten en usta reklâmcılara bile parmak ısırtacak derecede bir tanıtım şâheseri konmuştur.

        İnanç sahibi her insan, kıyametin günün birinde mutlaka kopacağını kabul etmiştir ve buraya kadar herşey normaldir... Ama kıyamet gününün önceden belli olduğuna, bunu Mayalar gibi kendi sonlarının ne şekilde geleceğini bile farkedememiş bir toplumun belirlediğine, üstelik herkes için kaçınılmaz olan âkıbetten kapağı bir yerlere atmakla kurtulmanın imkân dahilinde bulunduğuna inananlara, üstelik Şirince'den medet umanlara ne demek gerekir, hiç düşündünüz mü?

        Bana sorarsanız, böylelerine sadece "çatlak" denir; başka bir şey değil!

        Diğer Yazılar