Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz askeri darbe teşebbüsüne Türkiye toplumunun sokaklara çıkarak direnişi gerçek bir destandı. Kurtuluş Savaşı’mız gibi bir destan. Elinde hiçbir silahı olmayan bu halk, ölüm pahasına demokrasiyi ve vatanını korumak için darbeci ve işgalci askerlerin karşısına çıktı.

        Çok büyük bir cesaret tablosudur bu. Ülkemizi defalarca mahvetmiş darbecilere karşı Türkiye tarihinde olmayan bir sivil ve demokratik ayaklanmadır.

        Ancak şimdi bakıyorum, darbeci askerlere karşı soylu bir halk isyanı olan 15 Temmuz, “Yok afişti mafişti. Yok kontrollüydü, tiyatroydu” denilerek sulandırılmaya çalışılıyor.

        Ben buna isyan ediyorum!

        Bu halkın çok büyük çoğunluğu da asla böyle bir çarpıtmaya izin vermez.

        Artık yeter bu azgın şımarıklık...

        O AFİŞ DEĞİL, O AFİŞE KARŞI ÇIKMAK ASKERE HAKARET

        ÜZERİNDE 15 Temmuz darbecilerine isyan eden kahraman vatandaşların bulunduğu, arkada Boğaz Köprüsü’nün göründüğü afiş kıyamet kopardı. Neymiş? Askerin morali bozuluyormuş...

        Hakikaten bu ülkede militarizmin köklerini kazımak tahmin edilenden güç! Bazılarının kafasında asker resmi dahi hâlâ öyle büyük bir tabu ki! Zannedersin kutsallarına saldırı var!

        Yahu görevini yapan, vatanına bağlı bir askerin morali, 15 Temmuz’da gözü dönmüşçesine sokaklara çıkıp kendi halkına ateş eden o asker kılıklı teröristleri hatırlamakla bozulacaksa yandık!

        Yani gerçekleri görünce morali bozulan askerlere mi emanetiz biz? Bence bu, her şeyden önce cesurca terör örgütleriyle savaşan askerimize hakarettir!

        Üstelik 15 Temmuz’u terziler mi yaptı? Manavlar mı ateş etti milletin üzerine? Askerler ateş etti. Vatanına değil, sahte peygamberlerine bağlı, bir ordu mensubu gibi değil, bir terör örgütü mensubu gibi hareket eden askerlerdi 15 Temmuz’da saldıranlar.

        Kuleli’den çıkanlar, vatandaşın üzerine ateş edenler, gözü dönmüş şekilde kendi ülkelerini işgale girişenler bakkallar mıydı? Arada haksız yere cezaevine girmiş olanlar var diye bu gerçeğin üzerini örtemezsiniz!

        Bu olayın yıldönümünde, en sert çatışmaların yaşandığı Çengelköy’de neler olduğuyla ilgili bir afiş kadar anlamlı bir şey olabilir mi?

        Hiç kusura bakmasınlar, bu millet size rağmen cesurca ve canı pahasına vatanına sahip çıktı 15 Temmuz’da. O günü de, o günün gerçeklerini de ne yaparsanız yapın unutturamayacaksınız...

        KILIÇDAROĞLU’NUN BÜYÜK GÜNAHI

        80 MİLYONU birden hedef alan 15 Temmuz direnişinin yıldönümünü millet olarak birlik içinde kutlayamıyoruz ve bu durum gerçekten utanç verici.

        Milletin büyük çoğunluğu, bugünü 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi görüyor ama bir azınlık bu darbe girişiminin hâlâ “tiyatro” olduğuna inanıyor.

        Burada maalesef en büyük sorumluluk Kemal Kılıçdaroğlu’nundur. Kemal Bey son derece yanlış ve haksız söylemlerle özellikle kendi tabanını 15 Temmuz direnişinden soğuttu.

        Şu an o kesim 15 Temmuz destanı diye yayınlar yapılmasından bile rahatsız oluyor. Bitmeyen bir Erdoğan saplantısıyla “15 Temmuz Erdoğan’ın darbesidir” diyorlar.

        Bu kesim sözde FETÖ’yü sevmiyor ama FETÖ’nün güncel söylemlerini aynen benimsiyor. Çok üzülüyorum...

        O PARALARLA ALAY EDEN BANKACI

        DÜN ismini vermeyeceğim bir bankaya girdim. Sıra beklerken yan tarafa bankada görevli bir kadın geldi, yönetici pozisyonda olduğu belli oluyordu.

        Gişedeki görevliye, “1 liralıklardan lazım ama sakın 15 Temmuz için basılanlardan verme” dedi. Sesi öyle alaycı, öyle tepkiliydi ki! Aklınca 15 Temmuz’u reddediyor, onunla dalga geçiyordu!

        Maalesef son günlerde 15 Temmuz paraları üzerinden benzer homurdanmaları birkaç yerde daha duydum. Yanda bahsettiğim yanlış politika meyvesini böyle böyle veriyor.

        Tepemizden uçakların uçtuğu, sokaklarımızda tankların göz kırpmadan insanları ezdiği, kahramanca savaşanların şehit olduğu o kara gün bile adım adım bir kesime yabancılaşıyor.

        Böyle bir şey kabul edilemez!

        Benim vicdanım kabul etmiyor...

        Gidin siyasetinizi başka konular üzerinden yapın...

        Bu milletin ortak acısı, orak destanını zedelemeyin...

        Diğer Yazılar