Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EMRAH Yücel Türkiye tanıtım ihalesini kazanarak ülkemizi dünyaya anlatma görevini üstlendi. Bunun için dikkat çekebilmek adına Julianne Moore ile anlaştı, biliyorsunuzdur. Yurtdışında ağırlığı olan, hem seksi bulunup hem oyunculuğuna saygı duyulan nadir isimlerden. Bizi yabancı turiste tanıtmak adına bence harika bir seçim. Ama şu tanıtım olaylarında tarihi yerler, boğaz, camilerimiz klişesinden kurtulabilecek miyiz ben asıl onu merak ediyorum. Kabul, dünyanın sayılı güzelliklerini gezmek için milyonlarca turist tarihi eser peşinde olabilir ama bir o kadarı da eğlence, konser ve festival kovalayan gençlerden oluşuyor. Onları da ülkemize çekebilmek harika olmaz mıydı? Her ne kadar hemen her gün elinden bir şeyleri alınsa da bu ülkenin hayatın tadını çıkarmasını bilen bir gençliği var. Dünya kafasında yaşayan bir gençliği var daha doğrusu, ekstra bir şey yaptıkları yok. Festivallerde dünya starlarıyla dans eden, caz festivalinde ustalara eşlik eden, tiyatro festivallerinde dünyanın en gözde oyunlarını takip eden bir gençlik var aslında. Fark edilsin istiyorum çünkü sık yurtdışına çıkan biri olarak Arap ülkeleriyle karıştırılmaktan bıktım. Otantik havamız iyi güzel de baydı artık, yeni tanıtımlarla ülkenin başka yönlerinin de altı çizilmeye başlansa hiç fena olmaz. Yoksa işe deve yerine metroyla gittiğimi duyup şaşıran insanlarla tanışmaktan bıktığımdan değil!

        Para avcısı

        OSCAR adayı filmlerin peşine düştüm bu ara. Yarın vizyona girecek Para Avcısı Oscar adayı olmasının yanı sıra Scorsese ve DiCaprio’nun yeni bebeği olunca hemen basın gösterimine koştum tabii. Bir kere Scorsese yine kendini aşmayı becermiş. Para Avcısı’nda kullandığı teknik ile 3 saatin nasıl geçtiğini anlamadık. İkinci olarak Leonardo DiCaprio Oscar ötesi bir oyunculuk sergiliyor. Ödülü almış almamış hiç önemli değil, diyorsunuz içinizden. Hatta böyle bir oyunculuk ödüllendirilmiyorsa Oscar sistemine inancınızı sorgulamaya alıyorsunuz. Filmde borsa üzerinden paranın insan bünyesindeki etkileri anlatılıyor. Günde 20 milyon dolara varan paralar kazanmaya başlayınca kafayı ne şekilde yiyebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Scorsese sizin için düşünmüş, hafta sonu ilk işiniz gidip görmek olmalı.

        OLAN BİTEN

        ■ HANDE YENER'LE gece gezmelerinde karşılaşıp hemen yeni albümünü sordum tabii. Çoktan stüdyoya girilmiş ve albüm yarılanmış bile. "Altan Çetin 10 tane bomba şarkı göndermiş ama içinden 5 tanesini seçmek zorunda kaldım, şarkılar inanılmaz" derken gözleri parlıyordu. Baharda bombalama başlıyormuş.

        ■ HT EKONOMİ'DE okudum, ülkemizdeki Porsche satışları geçen yılın ilk aylarına göre yüzde 181 oranında artmış. 2013'ün ocak ayında 16 Porsche satılırken, 2014'te şu ana kadar satılan Porsche rakamı 45'miş. Hangi ortama girsem beklenen krizden, para biriktirmekten, kredi kartlarını iptal etmekten bahsederken yine kaşla göz arasında kimler zengin oldu acaba memleketimde?

        ■ ŞAHAN Gökbakar yeni filmi vizyona girmeden yine gündemde. Vizyon hikâyesi onu gündeme taşıyor, o gündeme geldikçe de üstatlara hakkında soru soruluyor, çünkü iyi magazin malzemesi oluyor. En son Haldun Dormen bir soru üzerine yorum yapıyor ve Gökbakar'dan ego kokulu yanıtlar alıyor. Şahan olur olmaz cevaplar vereceğine neden kendisi hakkında böyle düşünüldüğü konusunda bir kafa mı patlatsa acaba? Bu filmlerle hayalindeki "usta" koltuğuna oturamayacağı kesin.

        

        Miley Cyrus’ta ki TÜRK GENİ

        MILEY Cyrus’un Lady Gaga görünümünde W Dergisi’ne verdiği röportajda “Biri sizi sevmiyorsa mutlaka sizden daha aşağıda demektir, kıskandığı için sizi sevmiyordur“ diye açıklama yapınca aklıma geldi, Miley, Türk geni taşıyor olabilir mi? Türk starlarına da yapılan eleştiriler genelde böyle anlaşılıyor da. Çevrelerindeki şak şakçıların sürekli onları övmelerinden yanlışlarını bir türlü anlatamıyorsunuz. Ya da anlatmaya çalışsanız da kıskanıyor oluyorsunuz. Bunun bir ortası yok mudur? Biri sizi sevmiyorsa gerçekten sevilecek bir şey yapmıyor da olabilirsiniz, bu olasılığı düşünen biri var mıdır acaba?

        Diğer Yazılar