Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belki duydunuz belki de şimdi öğreniyorsunuz ama ben "Falan Filan" adında bir kitap yazdım. Yayınlandığı temmuz ayından beri çok şükür güzel bir ivme kazanıp, ard arda baskılar yapan sağlam bir başarı sağladı bana. Kitapta anlattığım hikayeleri 35'lerine yakın, nevrotik bir Nişantaşı kadınının ağzından yazınca ortaya komik bir şey çıktı doğrusu. Zaten beni bu kitaba bağlayan şey, gelen yorumların "Çok beğendik kitabınızı" yerine "Kitabınızı okurken sesli kahkaha attım" olmasıydı. İnsanları eğlendirmek benim hayat misyonlarımdan biri olduğu için kendi çapında zaferdi bu kitap. Gidişat iyi olunca W'nun içindeki Okka'da bir parti verdim eşe-dosta. Okka İstanbul'un en iyi kebabçısı olabilir ama benim parti tamamen batı sound'larından oldu. Köşe güzeli "dost"larımdan Esin Övet ve Melike Karakartal harici kimsenin olmayışı hakkında güzel bir dedikodu çevrildi ortalıkta ama olsun. O gece tanıştığım Ali Eyüpoğlu ve Ömür Sabuncuğlu'na kitabımı anlatmak güzeldi. Tabii ki parti benim partim olunca herkes beni dinledi o gece. Mesela Deniz Berdan'ın Londra Moda Haftası zamanı defile yapacağını basın bülteniyle partiden sonra öğrenmiş oldum. O kadar nazik ki o gece konuyu açmadı bile. Deniz yanımızdan ayrılınca "Bu kadın çocuk doğurduğu halde böyleyse biz ölelim" diyen 27'lik arkadaşıma çok güldüm. Zeynep Mansur da partinin güzelleri arasındaydı. En çok satan dergi patroniçelerinden Vogue'dan Özge Sarıkadılar ve Cosmoploitan'dan Özlem Kotan yanımdaydı. Rose Kar, Emre Ertürk, Kenan Ece, Erim Özşener Pelin Batu ve Alper Saldıran beni mutlu eden konuklardandı doğrusu. Bilge Öztürk'te Koray Candemir ve Gece'nin solisti Can Baydar'la katıldı partiye. O gece öğrendim ki Bilge'nin de bir kitap projesi varmış, hem de yemek kitabı! Dost fazla olunca geceyi yorgun argın bitirdim. Tabii ki bu güzel kutlamayı bana yaşatan okuyuculara teşekkürü bir borç bilerek; Teşekkürler!

        Partilere taze kan

        Katılmadığı çeşit parti kalmayınca insanın olana bitene de şaşırmıyor tabi. Eğlenecek insan bulmakta da fazla zorlanmıyoruz belki ama partinin hakkını verecek değerleri de es geçmiyoruz. Partinin ciddi anlamda bir "parti" olması için gereken en önemli kişi de tabii ki DJ. Bu anlamda FG'deki yeni dönem favorilerimden İlker Aksungar'ın verdiğiniz partiye katkısı inanılmaz. Aynı zamanda madem bir parti yapıyorsunuz bunu layığıyla belgelemek için parti fotoğrafçıısna da önem vermek lazım. işte Tchane Okuyan'ın aylardır hasta olduğum fotoğraflarını kendi partimde de elde etmek bir güzel oldu. Kendi stilini o kadar güzel bir şekilde yansıtmış ki, sonradan fotoğraflarına baktığınızda "Biz aynı partide miydik" diye düşünmeniz muhtemel.

        Kezban

        Ben Ahmet hakan'ın Meltem Cumbul odaklı "Kezban" yazısında çok eğlenmiştim. Ama sonraki gün yazdığı "alyans göstermeyi sakillik olarak yorumlayan kadınlar olduğu kadar, alyans göstermeyi süper kezban'lık olarak gören kadınlar da var" yazısı gerçekliği fazlasıyla tartışılabilecek bir çalışma olmuş. Yazıya göre Ahmet Hakan'ın çevresindeki kadınlar "güzel alyansım/cic alyansım" hevesiyle yanıp tutuşmyomuş. Bunca yıllık çapkın çınar Ahmet Hakan'a kadınların gerçek yüzünü ben öğretecek değiim, buna eminim. Çevresindeki kadınların laf olsun diye böyle cevap verdiklerini, ya da parmaklarındaki alyansı takalı çok olduğundan bu konudan fazla sıkılmış olabileceklerini dikkate almak lazım. Ayrıca "alyans" fikrine tav olmayan bir kadın olmasın da zaten. İstedikleri kadar canavar olsunlar, içlerindeki bu naif duygu onları erkeklerden ayırıyor, çok da iyi yapıyor... Erkeklerin futbol ve araba sevdası kadınlar için nasıl algılanması zor bir durumsa, kadınların da alyans sevdası erkekler tarafından algılanmayabilir. Ama kadınlar da her şeye bir kılıf bulmak zorunda değil, takılın işte biz sizi böyle seviyoruz...

        Diğer Yazılar