Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN gün ofise geldiğimde masamın üzerinde büyük bir kutu duruyordu. Şık bir şekilde paketlenmiş kutuyu merakla hızlı hızlı açtıkça bakın içinden neler çıktı; 1 adet teflon kesme tahtası, 1 bıçak, küçük metal bir kasede mini domatesler, 1 adet patlıcan, 1 yemek tarifi,1 mutfak önlüğü ve iştah kabartan güzellikteki kapağı ile Elif Edes Tapan'ın Mutlu Mutfak serisinden Afrodizyak Yemekler: "44 Tabak Aşk" adlı yemek kitabı!

        Öncelikle yeni çıkan yemek kitabını böylesine güzel bir sunum ile bizlerle tanıştırdığı için kendisini gerçekten tebrik etmek isterim. İkinci tebriğim de kitabın hemen giriş sayfasında yazılı şu yazı için; " Bana Mutluluk Sanatını öğreten sevgili anneciğim ve babacığımın aşk dolu evliliklerinin geride kalan 44 yılına"! :)

        Hal böyle olunca yemeklik malzemelerimi bir kenara bırakarak, kitabı incelemeye koyuldum. Kitap afrozdizyak yemeklerden oluşuyor yani bu ne demek derseniz işte şöyle açıklamışlar; "İnsanlar üzerinde aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'in etkilerini çağrıştıran bitkilere, otlara, sebze, meyve ve deniz mahsullerine Afrodit'in adından gelen "afrodizyak" ismi verilmiştir. Bir diğer güzel yanı ise; afrodizyak gıdaların kan akışını hızlandırma, vücut enerjisini arttırma gibi özellikleri ile libidoyu etkileyen mineral ve vitaminler içeriyor olmasıymış. Ben yemeklerin fotoğraflarına baktıkça bile kan akışım hızlandı, yediğimde ne olur artık bilemem vallahi:)

        D&R mağazalarında satışa sunulan kitabın birinci bölümünde 44 çeşit afrodizyak gıda ile hazırlanmış tarifler var. İkinci bölümde yer alan Kokteyller, Eğlencelik tarifler, Mısır Çarşısı ve Diğer Afrodizyaklar bölümlerinin arasında bulunan mönü alternatifleri kısmı da gerçekten hoş ve gülümsetici! "Yatakta", "Piknikte" ve "Sofrada" bölümleri için mönü alternatifleri oluşturmuş.

        Keyif verici tarifler var. Mesela Yatakta bademli krokan, Piknikte hardallı kereviz salatası ve Sofrada safranlı risotto fikirleri kulağa hoş geliyor. Tarifler de son derece pratik. Bana kalırsa, Elif Edes Tapan'ın Mutlu Mutfağı'na girdiniz mi sofraya mutlu bir şekilde oturacağınız garanti! Bu arada sıradaki diğer kitapların isimleri de dikkat çekici; "Tüy Siklet Okan Tapan tarafından derlenmekte olan: Karımın Bana Yapamadığı Yemekler", "Çocuklarla çocuklar için" ve "Bir tava bir spatula":)

        ***

        Etkinlik Önerisi: Astoria AVM'de Bonsai sergisi

        Saksıdaki ağaç anlamına gelen Bonsaileri oldum olası ilginç ve sevimli bulmuşumdur. Saksıdaki çiçek deyip geçmemek lazım, bilenleriniz vardır mutlaka, oldukça zordur bakımı. Toprağının nemi, aldığı ışık, verilen su gibi birçok detayı vardır ve ona bakmak bir

        sanattır bence. Zaten onun için dünyada Bonsai Sanatı diye bir kavram da oluşmuştur. Şimdi durduk yerde nereden çıktı Bonsai diyenleriniz varsa söyleyeyim; 2 Temmuz Cumartesi günü Astoria Alışveriş Merkezi'nde Bonsai Sanatçısı Harun Parlak'ın 100 çeşitten oluşan Bonsai sergisi açılacakmış. Üstelik Bonsai ile ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler için ise "Penjin Workshop" çalışması da yapılacakmış. Vaktimi uydurabilirsem kesinlikle gitmek isterim, evdeki Bonsailerime de böylelikle daha bilinçli bir ilgi ile yaklaşabilirim böylelikle sanırım...

        ***

        Mekan Önerisi: Nahide

        Geçen hafta Perşembe akşamı kalabalık bir grupla Nahide'ye gittim. Ada konsepti gerçekten de çok hoş olmuş. Zaten aksini de hiç düşünmemiştim, sevgili İzzet neye elini atsa alıp havalara uçuruyor! Nahide'nin eğlencesine, keyifli ortamına bir de o akşam Deniz Seki'nin sahnesi eklenmedi mi, keyfimiz tam oldu !

        Deniz Seki'yi sahnede ilk kez izleme fırsatım oldu. Bence şarkıları da sahne performansı da şahaneydi. Hele ki Nahide'nin o eğlenceli atmosferi içerisinde izlemek daha da bir keyifli oldu.

        Şimdi Nahide'nin diğer canlı performansları için gözlerim üzerlerinde:) Bakalım sırada hangi ünlü isim olacak? Takipteyim, bence siz de olun!

        Diğer Yazılar