Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artık yeterli zaman geçti. Ligi, takımını, camiasını tanıyacak süreyi devirdi. Bu zamana kadar ‘Bekleyelim’ dediğimiz Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü için eleştirilerimize başlayalım.

        Bir kere Molde, sadece fizik gücü yüksek klasik kuzeyli değil. Bayağı top yapabilen, mantıklı çıkabilen ve bir planı olan takım. Tüm Avrupa takımları gibi; artık herkes bir şey oynamaya çalışıyor. Peki biz ne yapıyoruz? “Ben daha kaliteliyim, yıldızlarım var, takım değerim şöyle böyle” deyip dünya gerçeklerinden bihaber şekilde yenilgiler izliyoruz.

        Bu skandal sonuç tamamen ama tamamen Vitor Pereira’ya fatura edilmelidir. Birincisi rakip analizini doğru yapamadığı için. O da Molde’nin top da oynayabildiğinden emin değildi. İkincisi devreye 1-1 girmişken ve Caner kötü bir günündeyken sol bek değişikliği yapmadan oyuna başladı. Topal stopere geçer, Kadlec sol beke kayar, orta alana Alper hamlesi olabilirdi mesela. Daha da önemlisi rakibin çizgi defansının ardına 2 kere top attıkları birinde gol, diğerinde Şen’in kafasını kalecinin kurtardığını görmesine rağmen savunma arkasına top atmayı hiç düşünmemesi de cabası. Ama asıl önemlisi 2-1 geriye düştükten sonra intihar hamlesi yapıp Fernandao’yu almak uğruna Topal’ı çıkarmasıydı. 4-2-4’e dönmek belki ligde işe yarar ama bu arenada intihar teşebbüsü affedilmiyor.

        Vitor’un bana göre çarpıcı bir hatası da şuydu: Durum 3-1 ve sahada Nani dışında uluslararası 1 tek oyuncu yok. Oyun kurucu Uygar... Pereira’nın Aziz Yıldırım ve Terraneo tarafından görüşme odasına alınma zamanı geldi. Kendisine;

        1- Agresif, önde basan en mühimi 4-4-2 oynatmayı vadettin. Bıraktım önde basmayı, agresifliği, 4-4-2’den bile neden vazgeçtin?

        2- 4-3-3’e döndün çünkü “Sow gitti” diyebilirsin. Bu dizilişe itiraz etmeyelim hadi. Ama yana pas, senden bana, benden bizim oğlana oyununa geri mi döndük? Ne zaman dikine oynamayı planlıyorsun?

        3- Madem hücumda zayıfız. Neden savunma yapamıyoruz? İlk gol öncesi faul de, 2. golün ortası da, 3. gol de Caner’in kanadından geldi, bunu da mı görmedin?

        4- İntihar planları yapmaya devam etmeyi düşünüyor musun?

        5- En önemlisi, bu maça Diego- Josef-Gönül-Ba-Kjaer eksiklikleri ile başladık. Danimarkalı hariç hepsi idman sakatlığı, ne iş? Sorularını sormak lazım.

        Öte yandan Terra ile Yıldırım’ın; Fernandao’ya “stop etmeden top kontrol etmeyi ne zaman öğreneceksin”; Volkan Şen’e “Gol vuruşu çalışmayı düşünüyor musun”; Alper’e “Dripling tamam da ne zaman pas da verebileceksin, ne zaman şut da atabileceksin”; RvP’ye de “Ne zaman güçleneceksin” diye de sorması da lazım.

        TARAFTAR SINIFTA KALDI

        F.Bahçe taraftarı sınıfta kaldı. Bir kere stadı doldurmayarak. Haksız penaltıya kadar tamamen uyuyarak, ‘Sahaya meşale atmayın’ uyarısını tiyatro seyretmek olarak algıladıkları için. Genç oyuncuları ıslıkladıkları için.

        Diğer Yazılar