Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllar önce Zico’ya “Takımınız neden temposuz oynuyor?” diye sormuştum.

        Kendisi, “Takımım tempo yapamaz. Oyuncu yapısı buna uygun değil. Biz sadece beklerle tempo ayarlarız geri kalan oyuncularımla pas takımı olabiliriz” demişti.

        ★ ★ ★

        Melo gittikten sonra oluşan boşluk çok büyük. Ve bu büyük boşluk başka bir oyuncunun ikamesi ile kapanmaz. İşte Hamzaoğlu, bu büyük hatayı yaptı ve Hakan Balta’yı buraya monte etmeyi düşündü ve çok tartışıldı.

        ★ ★ ★

        Trabzonspor ligin en iyi savunma yapan takımlarından. Mustafa Yumlu hariç bireysel olarak tüm savunmacıları iyi. Okay ve MBia ile de 4’lü hattı iyice kapatıyor. Ama Trabzon’un en büyük zaafı hücumda üretim yeterliliğiydi. Yeterince pozisyon üretemiyorlar ki kazanılan 3 puanlara bakıldığında net olarak gözüküyor bu durum.

        ★ ★ ★

        İşte dün G.Saray bu şartlar altında, Selçuk ve Chedjou’dan yoksun bir kadroyla Avni Aker’deydi. Orta göbekte Jose ve Bilal tercihi ile ‘başka’ bir oyun tercih edilmişti. Şimdi sayalım;

        Balta-Jose-Bilal- Carole-Wes-Poldi.. Bu oyuncuların tümü pas oyununa uygun, ayağa sağlam pas yapan isimlerdi. Denayer ile Yasin de tempocu ikiliydi. Koca ilk yarı boyunca G.Saray pas yapıp, oyun üstünlüğünü alıp üretemese de rakibi de kalesine yaklaştırmayan bir görüntü çizdi. Devrenin son 10 dakikasında ev sahibi biraz daha gelse de genelde işler Hamza Hoca’nın istediği gibi gitti. 50’den sonra ne olduysa oldu, G.Saray saçma bir biçimde tempo yapmaya çalıştı. Trabzon üstünlüğü ele aldı, tehlikeler yaratmaya başladı ve Erkan ile kaçırması daha zor olan bir pozisyonu harcadılar. Bu ilk devreden tamamen farklı gereksiz tempo isteği sürse Trabzon maçı kazanırdı. Ama Burak sakatlanıp, 3-4 dakika oyun durunca G.Saray ilk 45 kimliğine döndü. Bilal- Jose ileri çıktı, pas yapmaya başladılar, tempo düştü ve Trabzon bitti. 70’ten sonra Trabzon’un kazanma ihtimali kalmamıştı. G.Saray pozisyonumsularla tehlike hissettirmeye başladılar ama golü Onur’un hatasıyla buldular.

        Düşük tempo, bol pas yapabilen bu oyun tarzı G.Saray’ın ilacı oldu. İçerideki maçlarda bu sistem denenmeli mi emin değilim. Ama zor deplasmanlarda bu oyun doğru oyundur. Jose-Bilal-Wes üçlüsü çok takıma top vermez. Özetle, mevcut oyuncularla oynanması gereken oyun buydu. Bu düşük tempolu alışkın olmadığımız, bir dönemin Zico Fener’ini andıran takım kritik 3 puanı alıp hayata döndü.

        RODRİGUEZ

        Çok iyi oyuncu. Onu koşturursanız sıradanlaşır. Pas opsiyonu yaratmasını isterseniz fark eder. Tempolu dönemde kayboldu, pas oyununda en önemli isimdi.

        A SINIFI KALECİ YOK

        Israrla söylüyorum. A sınıfı Türk kaleci yok. İşte Onur. Rabotnicki ve İzlanda milli maçlarını hatırlayın bir de düne bakın..

        Diğer Yazılar