Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önce kazananı tebrik edelim. Beşiktaş kendi klasiğinin dışında pas trafiği yapmadan; ani hücum denemeden ve hatta hiç pozisyona girmeden 2-0 öne geçti. Kjaer’in yeni bir bombası ile 1-0’ı buldular, 4 dakika sonra yine Kjaer’in asistinde golcü işi bitirdi. Ardından Olcay arka direkte kafayı yanlış vurmasa 3-0’la maç biterdi. 20 ile 30. dakikalar arasında Kartal fırtınası esti. Peki diğer dakikalarda ne oldu? Fenerbahçe golü yiyene kadar 2 net pozisyon bulmuş (Fernandao-Ozan) ama değerlendirememişti. 2-1’in ardından yine oyun hakimiyetini ele geçirdiler ve yine Fernandao ile 2 kafa pozisyonunu harcadılar. 2. devrede Şenol Güneş, Necip hamlesini yaptı ama bu değişiklik zaten olmayan orta alan pas hakimiyetini iyice Fener’e verdi. Burada Fener’in klasik eksiği ortaya çıktı ve 60’tan sonra düşüş başladı. Volkan Şen’in Nani’den beklenilen hareketlerle verdiği pas sonucu RvP ilk dokunuşunda eşitliği getirdi. Sonrasında skoru dengeleyen ama oyunu dengeleyemeyen F.Bahçe, Beşiktaş’ı üstüne çekti. Töre yeteneğini; Gomez klasını konuşturdu. RvP’nin direkten dönen topunun ardından konuşulacak fazla bir şey olmadı. Beşiktaş ve Şenol Güneş maça elindeki en ideal 11 ile başlamıştı. Necip ve Cenk hamleleri beklenen hamlelerdi. Bu şartlar altında Şenol Hoca elindeki malzemeyi kullanma yetisi gösterebildi. En önemlisi de 2-0’dan yakalanan Kartal; bu kez kırılmadı. Ama aynı şeyi Vitor için söyleyemeyiz. Son 3 maç yazısında yazıyorum; Fernandao büyük takım santrforu değil. 60 dakikada 2’si çok net 3 gol kaçıran; 2 hücum faul yapan; tam 7 top kaybı ile oynayan adamdan F.Bahçe santraforu olmaz. Vitor artık küçük kompleksleri aşıp büyük oyuncularla oynamayı bilmeli. Sadece bu da değil Vitor’a keseceğimiz fatura. Caner gittikçe geriliyor; Şener bayılmış durumda ve Gönül 18’de yok. 70’ten sonra takımın dili dışarıda. Hala yerleşik bir oyun planı olmadığı gibi 2-2’den sonra rakibin reaksiyonunu kıracak pas oyununa dönmeyi bile düşünmüyor. Öte yandan Kadlec de Alves de aşırı formsuz. Kjaer zaten bomba. Fener yönetimi devre arası stoper mi bakar bilmiyorum ama stoperlere özel çalışma şart.

        14 yabancı kuralını getiren TFF’ye ve kulüp yönetimlerine teşekkürü unutmayalım. Gomez, 18 içinde 2 kez topa vurdu 2 gol; RvP 2 kere vurdu 1 gol, 1 direk. Çıkana kadar maçın adamı Markoviç.. Yıldızları seyrettirenlere teşekkürler.

        GÖKHAN TÖRE’NİN LİDERLİĞİ

        Kendini yerlere atmadı, ayakta kaldı, sinirlenmedi, sazı eline aldı sağda da solda da etkili oldu. Genç kadronun liderliğini üstlenebileğini gösterdi. Tebriği haketti.

        BEN SENİ KORURUM KUDDUSİ!

        Özkahya; her zamanki gibi sıvadı. Skor 2-2’yken Ersan 2 kere atılmalıydı; Alves’in her kafaya çıkışına faul çalındı; eyyam bitmedi. Trabzon’da Çakır; dün Halis ligi dengelendi. 6 haftada 6 iyi hakem performansı olmadı. Yap bir devrim, yabancı hakem getir; herkes eleştirse de ben seni korurum Kuddusi!

        Diğer Yazılar