Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazar günkü lig derbisinin ardından Beşiktaş çarpıcı galibiyetin etkisiyle mutlu, huzurlu güvenli ama birazcık 'lay lay lom' şeklinde, gazı düşmüş bir biçimde sahadaydı. Eleştirilen ve oyun olarak da pazar günkü derbiyi kaybeden F.Bahçe ise ciddi ve bunun bir başka müsabaka olduğunun bilincinde ve etkin bir biçimde lakin biraz gergin şekliyle çime çıktı. Pazar derbisinin yıldızı Q7 kulübede sezonun hayal kırıklığı Lens onun yerindeydi. Beşiktaş yine iyi başladı ve Fenerbahçe orta alanı ile sağ kanadına yaptıkları her baskıda olduğu gibi kaptıkları bir topla tipik bir “Gegenpressing” örneği ile topu Talisca ile buluşturdular. Onun harika asisti ve Negredo’nun golü ile öne geçtiler.

        F.Bahçe sakin kalmaya devam etti. Maça sağ kanatta başlayan Ekici biraz daha ortaya girip, ilk kez beğendiğim Aatif da ona karşı kanattan destek verince iyi günündeki Alper ile bir hücum ritmi tutturdular. Pepe ile boğuşmasından fırsat bulduğu ilk anda Soldado ismine yakışır bir gol vuruşu yaptı. Sonrasında maçın hakimi tamamen F.Bahçe’ydi. Daha inançlı olsalar daha erken öne geçebilirlerdi. Saçma sapan bir pozisyonda Hasan Ali-Tolgay horozlanmasında Alper lüzumsuz yere kendini attırınca momentumun ev sahibine geçmesi doğaldı. Nitekim Lens, adeta F.Bahçe’nin “İçerideki adamı” gibi davranıp maçın en net pozisyonunda golü atamayınca sahneye Ekici çıktı. Dünyada geçer akçe oyuncular Ekici gibiler. Alan buldular mı dripling yapabilen ve araya pası doğru oynayabilen... Ekici de öyle yaptı ve 2. yarının kahramanlarından Şener’e golü attırdı.

        54’te Quaresma neden dünya starı olamadığını kanıtlarcasına kendini attırdı. 4 gün önce rakibi yıkan adam 10 dakika içinde ciddi bir hata ile rakibi oyuna ortak etti. Bu dakikadan sonra bir 10 dakika kadar maç dışında bir şeyler oldu. 65 civarında maça geri döndük ama bu kez ilginç bir şey oldu. F.Bahçe rakip kaleye hiç akamadı. Sadece bekledi. Beşiktaş da baskın ama üretim sıkıntısı içindeydi. Volkan da maçın 2. yarısında çok istediği 2. Sarı kartı görüp rahatlayınca (!) denge yeniden ev sahibinin oldu. 10 dakikalık uzatma da dahil net pozisyon bulamayan Beşiktaş, karambolden skoru 2-2’ye getirdi

        Bu maçın fiziki yansımaları olacaktır. Beşiktaş Trabzon deplasmanında Quaresma’sız. 100 dakikalık maçın 45 dakikasını 10; 25 dakikasını 9 kişi oynayan Fenerbahçeli oyuncular ise çok yoruldu. Akhisar maçının 2. yarısı F.Bahçe adına zor geçebilir.

        Fırat Aydınus fena değildi diyeceğim ama yardımcısı Serkan Ok ile anlaşamadı, araları mı bozuk anlayamadım. Türk tipi bir derbi izledik, kaos, bolca küfür, kötü niyetli oyuncular, iyi niyetli oyuncular, goller, hatalar ve son.

        JOSEF DE SOUZA

        2. yarıda müthiş bir Şener, oyunda kaldığı sürece çok iyi bir Ekici, süper H.Ali seyrettim ama Josef müthiş futbol oynadı.

        VOLKAN-Q7

        Alper anında başını ellerinin arasına koydu ve yaptığı hata nedeniyle üzüldü. Ama diğer ikisinin tecrübelerine de yakışmadı.

        Diğer Yazılar