Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her şeyin başında Aykut Kocaman; saçını sakalını toplamış, iki dirhem bir çekirdek giyinmiş, yüzünden akan negatif enerjisini, ümitsizliğini, ölü toprağını silkelemiş. Demek ki hoca hafta içini iyi geçirmiş. Bu iyi bir haber. Onun adına sevindim.

        Takımı ise sahaya herhangi bir sürpriz olmadan, klasik deplasman 11’i ile sürmüş. İsla’nın yerine Şener’in oynaması doğru karar. “Yaptıklarını anlamlandıramıyorum” dediği, yandaş medyasına “Sene sonuna kadar maç yok” haberleri yaptırdığı Volkan’a da kaleyi teslim etmiş.

        Malatya bu sahada iyi kapanıyor. 3 stoperle sağlam bir savunma hattı kuruyor. Kontralarla da skor arıyor. Ama maç bir başladı ki; hücum eden, pozisyon arayan, kanatlara inen, sağlı sollu orta yapan, 25. dakikada 5 kornere ulaşan bir Malatya var. Bu esnada F.Bahçe’yi Volkan ayakta tuttu. Malatya’nın gol atamaması Volkan’ın formu ile alakalıydı.

        30’a kadar F.Bahçe rakip yarı alana doğru düzgün geçemedi desek yeridir. Bir duran top organizasyonunda Roman, golü atınca kaleci farkının skora da nasıl yansıdığını görmüş olduk. Bu dakikadan sonra F.Bahçe toparlandı oyuna ortak oldu.

        İkinci yarının başında Fernandao ile 2 tane iyi pozisyondan yararlanamadılar, 60’la 80 arasında ise tamamıyla stop ettiler. Yani bir takım deplasman oyununda edilgen olmayı kabul edebilir, “Rakip gelsin ben bekleyeyim” diyebilir ama hiç mi hücum düşünmez, hiç kontraya kalkamaz, hiç mi topu kenarlara taşıyıp rakibin baskısını kırmayı düşünmez? Misal 72’de bir gol yeseniz ne yapacaksınız? Bu kadar risk altında bir defansif futbol, skoru koruma mantalitesi, İtalyan takımlarında bile görünmüyor artık! Ama Aykut Kocaman’ın hep diyoruz ya idefixleri var. 60 ile 80 arasında 1-0 öndeyken savunursun, bu esnada gol yersen Valbuena’yı hemen oyuna sokarsın, son 5 dakika da Soldado’yu koyarsın. Yok, dünkü gibi gol yemezsen rakibin iyice risk aldığı 80’den sonraki dakikalarda kontradan ikiyi ararsın. Sezon başından beri en ufak bir değişiklik yok.

        Bu kritik galibiyet G.Saray maçı öncesi gerekliydi. Derbi öncesi moral bozukluğuna sokacak bir pozisyon yaratmaması açısından mühimdi. Kalan 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik F.Bahçe’nin alması gereken asgari sonuçlardır. Önümüzdeki hafta derbiden itibaren bu seriye giriyorlar. Keşke hocayı bu hafta ruhen toparlayan, onu depresyondan çıkartan, motivasyon unsuru (Bu bir kişi olabilir ya da kendisine böyle motivasyon gelmiş olabilir) oyunla ilgili farklı bir şey üretmeyi de sağlayabilse!..

        VOLKAN DEMİREL

        Maçın kahramanıydı. Şampiyonluk mücadelesi veren takımlar, böyle kaleci performanslarıyla ilerleyebilirler.

        Diğer Yazılar