Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜM dünyanın dikkatle izlediği Amerika başkanlık seçiminde sona gelindi. Yarın Amerika tarihinin gelmiş geçmiş en gerilimli, en dikkat çeken seçiminin galibi belli olacak. Seçimleri yakından takip etmek için bir süredir Amerika’da bulunan yazarımız Serdar Turgut sağ olsun, bize çok farklı ve doyurucu bilgiler aktarıyor. Ülke gündemimizin yoğunluğundan fırsat bulduğum süre zarfında ben de Amerika seçimleriyle ilgili bulabildiğim her şeyi okumaya çalışıyorum. İlginç olanları da muhakkak bir yerlere not alıyorum. Bunlardan biri, gazetemizin yayın yönetmeni Selçuk Tepeli’nin yaptığı uzun analizde geçen bir ayrıntı. Bu garip seçimin sonucunun ne olacağına dair sır, 4 bin 56 nüfuslu küçük bir kasaba olan Algonac’ta bulunmuş. Bu ayrıntıyı aktaracağım ama öncesinde Tepeli’nin HT Pazar’da yayımlanan uzun ve keyifli analizinin tamamını okumanız için linkini vermek istiyorum: http://www.haberturk.com/htdokun/ pazar/haber/1307208-abd-secimleri. Trump’ın Cruz’a, Sanders’ın ise Clinton’a karşı 3’te 2 oyla kazandığı bu kasabada bir süre yaşamaya karar veren Jonathan Allen ve Jeff Kowalsky adlı iki gazeteci, enteresan veriler elde etmişler. Daha çok otomotivle geçinen ama bazı fabrikaları işgücü daha ucuz diye Meksika’ya kaptıran kasabalının kızgın olduğunu tespit eden gazetecilere göre kasabadaki Trump sevgisi bambaşka.

        Kasabadakiler, “Başkan Trump” fikrinin başkentteki “siyaset sosyetesi”ni paniğe sokmasını seviyorlarmış. Hillary Clinton’ı da “siyaset sosyetesinin gülü” olarak görüyorlarmış! Kasabalı bir kadın seçmen, “Trump’ın hakaretleri umurumda değil. O işini biliyor ve söylenmesi gerekeni dümdüz söylüyor” diyormuş. Seçmene Trump’ın bugüne kadarki sözlerinden pek çoğunun yanlış hatta yalan çıktığı hatırlatıldığında ise “En azından diğeri gibi profesyonel bir yalancı değil” yanıtı veriliyormuş. Trump’ı yalancılıkta bile samimi bulan Algonac’lılardan edindikleri izlenime göre gazeteci Allen ve Kowalsky’nin son tespiti şu: Trump’ı yüzde 40’lara taşıyan bu “protesto” hali, insanların işleri ve cepleri düzelmezse, dünyayı daha huzurlu hale getirecek politikalar üretilmezse, göçe çare bulunmaz ve Wall Street’in dizginleri biraz çekilmezse; bu seçimde değilse bile bir sonrakinde sandığı altüst edebilir.

        Astroloji ‘Trump’ diyor!

        Bizde de meraklısı çok ama Amerika’da astroloji, özellikle “Vedic” olarak bilinen Hint astrolojisi siyasi alanda çok etkin. Bizim siyasilerin pek itibar etmediği astrolojiye Amerikalı siyasilerin ilgisi oldukça enteresan. Ülkenin ünlü astrologlarının bugünlerde yorumladıkları tek konu, malumunuz yarın gerçekleşecek seçimler. Daha önceki seçimlerde sonucu yüzde 100 öngörebilen Amerikalı astrologların galiba bu seçimlere dair kafası karışık. Çünkü bir kısmı seçimin galibinin Clinton olacağını iddia ederken, diğer bir kısmı ise “Trump” diyor. Ben de az buçuk meraklı olduğum için bu alanda işini gerçekten bilen, uzman olan astrologlar arasında “olmaması gereken” bu farklı öngörülerin nedenini, bilgisine, deneyimine çok güvendiğim Vedic astrolog dostum Ebru Cinek’e sordum. Sebep zannediyorum Hillary Clinton’ın doğum saatinin tam olarak bilinmemesiymiş. 26 Ekim 1947 tarihinde Chicago’nun bir kasabasında dünyaya gelen Hillary Clinton, kişiliği, karakteristik özellikleri hakkında istenirse çok sağlam analizler elde edildiğine inanılan astroloji nedeniyle doğum saatini sır gibi saklıyormuş. 14 Haziran 1946 tarihinde New York’ta dünyaya gelen Donald Trump ise Hillary’nin aksine doğum saatinin sabah 10.45 olduğunu hiçbir çekince göstermeden dile getiriyormuş.

        Astrolog Ebru Cinek’e göre, ABD’de halk tarafından da oldukça kaale alınan astrolojiye Trump’ın böylesi açık çek vermesinin nedeni yine astrolojiye göre yarınki seçimleri kazanacağına olan inancıymış. Biliyorum bazılarınız bu yazdıklarımı tebessümle okuyorsunuz, ama gerçekten de Amerikan toplumunun büyük bir bölümünde özellikle Vedic astroloji çok kıymet verilen bir alan.

        Ben de sırf merakımdan Trump ile ilgili bir çalışma yapmasını istedim Cinek’ten. Ona göre de gerçekten yarınki seçimin galibi Trump! Ancak bir parantez açarak şöyle de bir analizde bulundu: “Yarın sonuç Hillary çıkabilir ama haritaya göre ayın 11’inden sonra Trump görünüyor. Çünkü Trump’ı bambaşka bir seviyeye taşıyacak döngü 11 Kasım’dan sonra başlıyor. Garip gelecek biliyorum ama sanki Hillary 3 günlük bir başkanlık yapacak hepi topu, sonrasında Trump gelecek!”

        Her neyse... Bu ilginç öngörünün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini yarından sonra göreceğiz...

        Diğer Yazılar