Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DEV, aktifleri 28.3 milyar (eski tabirle 28.300.000.000.000.000), cirosu 19 milyar, kârı 1.2 milyar TL; otomobilden çimentoya çok büyük holding. Daha az meşhur adıyla “Ordu Yardımlaşma”, piyasadaki büyük harflerle OYAK.

        “Küçük asker”, maaşı 1000 TL civarında emekli astsubay; Selçuk İçer.

        Dev, “küçük asker”e savaş açtı, tazminat istiyor. Çünkü “küçük asker” Dev’i eleştirdi. Dev’in yönetiminde muvazzaf ve emekli generaller var. Emirlerinde hukuk ordusu var.

        “Küçük asker”in yanında dernek bile yok: “Şu anda avukatım da yok, bazı dostlar hariç, destekleyen de. Mazlumun yanındasınız, iki satırınıza ihtiyacım var.”

        DAVA KONUSU

        Davacı Dev’in mahkeme başvurusundan öğrenelim:

        1. OYAK, üyelerine sosyal yardım ve hizmet sağlamakla yükümlü sosyal yardımlaşma kuruluşudur. Üstün saygınlığa, sosyal ve ticari alanlarda haklı üne sahip, ülke ekonomisinin Dev bir grubudur.

        2. Emekli Astsubay davalı tarafından Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği internet sitesine gönderilen ekli mesaj ile OYAK hakkında gerçeklere aykırı, hakaret içeren, yanlış kanaat uyandıracak, hem haksız rekabet hem suç teşkil eden beyan ve isnatlar yapılmıştır.

        3. ‘OYAK KEPAZELİĞİ’ başlıklı yazıda özetle; fonların üyelere ödenmeyip çeşitli derneklere peşkeş çekildiği gibi çirkin ve gerçek dışı iddialarda bulunulmakta, ‘kanun tanımayan bu zihniyetlerin insanlık suçu işledikleri cihetle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde yargılandıkları’ şeklinde, müvekkilimizin taraf olmadığı bir davayla ilgili yanlış, asgari bilgiden yoksun beyan ve isnat yapılmakta, ‘mazlum assubayın üçbeş kuruşunun üzerine çöken, kendi çıkarlarına kullanan asalaklara, kan emicilere yazıklar olsun’ şeklinde iftira ve hakaret içeren ifadeler yer almaktadır.

        Davalı, OYAK iştiraki şirketleri de yalan beyanla kötüleyerek toplumda ticari itibarlarına saldırıda bulunmaktadır.

        OYAK’ın manevi haklarına, ticari itibarına, şerefine haksız tecavüzden doğan manevi zararın tazmini... Tecavüz fiilini subay ve astsubayların, diğer ilgililerin çok sık ziyaret ettiği internet sitesinde işlemesi tecavüzün ağırlığını ve zararını artırıcı... Yalnızca emsal teşkil etmesi maksadıyla, hakaret, iftira ve isnatların ağırlığını kenara bırakarak, sadece 5 bin TL gibi sembolik tazminata mahkûm edilmesini...”

        EKLİ YAZI

        Dev’in dava dilekçesi ekinden “davalı” yazıdan da aktarayım:

        “Kriz bizi etkilemedi, kârımız bilmem kaç milyon dolar diyorlardı. Maaşlar o dönem yüzde 30 düştü. Bu yıl da aynı. İki yılda yüzde 60’a yakın kayıp. Madem kâr oranı düşük, üyenize veremiyorsunuz da, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne, Çağdaş Yaşam’a, Türkiye Emekli Subaylar Derneği’ne, ASAM’a üyelerinize ait milyonlarca lirayı peşkeş çekiyorsunuz?

        Yönetim kurulu üyeleri lüks araçlarla saltanat sürüyor, general ve subay çoluk çocuğunu, gelin ve damadını istihdam ediyor, şirketlerde yönetim kurulu üyesi

        yapıyor. Kâr oranı düşük kuruluşta nasıl gerçekleşiyor? Dünya orduları içinde hem patron hem de Genelkurmay Başkanı olan var mıdır? Bu saltanatı Avrupa Birliği bitirecek. Bu zulüm sona erecek.”

        İBRET DAVASI

        Büyük hukuk ordusu ile büyük paraya sahip Davacı Dev ile emekli maaşına sahip yalnız “küçük asker” 10 Haziran’da Ankara’da ilk duruşmada karşı karşıya

        gelecek. Slogan, “İyiler hep kazanır”!

        Davacı “ibret için” diyor; küçük askerler “gözdağı ile susturma”.

        Not: Dev, “özkaynaklar”ı 11 milyar TL açıklamıştı. 10 milyar kadarı “üye birikimleri, yani kesintiler”. Onun yüzde 70’i de “küçük askerler”inki!

        utalu@htgazete.com.tr

        Diğer Yazılar