Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İçişleri Bakanı Nunez'in istifasını reddetti

        Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hafta sonu ülke genelinde yaşanan yaygın şiddet olaylarının ardından istifasını sunan İçişleri Bakanı Laurent Nuñez'in istifasını kabul etmedi. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada bu bilgi paylaşıldı.

        Fransa'da sokaklar karıştı!
        Fransa'da sokaklar karıştı! Haberi Görüntüle

        Gösteriler; artan yaşam maliyetleri, kamu hizmetlerindeki aksaklıklar ve okulların durumuna yönelik kamuoyu tepkisi nedeniyle başladı.

        Elysee Sarayı'nın açıklamasına göre Macron, polis ve güvenlik güçleri içindeki komuta zincirinin korunmasını sağlamak amacıyla Nuñez'in görevde kalması gerektiğini belirtti. Macron ayrıca Nuñez'den, yağmacılarla mücadele etmek için mümkün olan en kısa sürede yeni yöntemler geliştirmesini istedi.

        REKLAM

        Cumartesi günü ülke genelinde düzenlenen gösteriler şiddet olaylarına dönüştü. Kentlerde şiddet yanlısı gruplarla polis arasında çatışmalar yaşanırken bir belediye binası ateşe verildi, mağazalar yağmalandı.

        Pazar günü Paris ve Marsilya'da da yeni çatışmalar çıktı. Çevik kuvvet polisi, iş yerlerinin yağmalanmasını önlemek için müdahalede bulundu.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Spor Bülteni - 19 Ekim 2026 (Beşiktaş ve Trabzonspor'da Kimler Eksik?)

        Dev Randevu: Trabzonspor - Beşiktaş! Zirveyi yakından ilgilendiren maç saat 20.00'de başlayacak! Trabzonspor'da kimler forma giyemeyecek? Beşiktaş'ta eksikler kimler? Thomas Reis'in 11 Tercihi Nasıl Olacak? V. Italiano'nun 11 tercihi nasıl olacak? Spor Bülteni'ni Selen Gül Dayıoğlu sundu.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ