Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Snowden sızdırdı İngiliz ajanlar çekildi

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere, eski gizli servis çalışanı Edward Snowden tarafından ele geçirilen ve istihbarat tekniklerini içeren çok sayıdaki gizli belgelere Rusya ve Çin tarafından erişim sağlanması üzerine, ajanlarını derhal bu ülkelerden çekti. Snowden, daha önce “hayati önemdeki belgelerin asla sızmayacağını” garanti vermişti.

        Ancak bu söze rağmen, İngiliz ajanların kimlikleri ve nasıl çalıştıklarıyla ilgili verilerin ortaya çıktığı söyleniyor. İngiltere hükümeti yetkililerinden ve eski istihbarat görevlisi Sir David Omand, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, eski ABD ajanı Snowden’a boşu boşuna sığınma hakkı vermeyeceğini belirtti. Omand, “Snowden’ın elleri kanlıdır.

        Bu bilgilerin Rusya ve Çin’in eline geçmesi korkunç bir durum. Bu bilgilerin açığa çıkmasından sadece biz değil, birçok NATO ülkesi zarar görebilir” diye konuştu.

        RUSYA SAHİP ÇIKTI

        Rusya ve Çin’in İngiltere ve ABD gizli servisleri ve güvenlik bilgileri ile ilgili 1 milyondan fazla bilgiye ulaştığı ortaya çıktı. CIA, DIA ve NSA gibi Amerikan gizli servislerinde bilgisayar uzmanı olarak çalışan Snowden, bilgileri hack’lediğinin ortaya çıkmasının ardından 2013 yılının haziran ayında Rusya’ya kaçmıştı. Putin, Snowden’a verdiği 1 yıllık sığınma hakkını 3 yıla uzatmıştı. 2017 yılının yazına kadar Rusya’da kalabilecek olan Snowden için ABD uluslararası yakalama kararı çıkardı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ