Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Taksim'deki saldırıda ölen İsrailli turistlerin hikayeleri!

        İsrail'de yayın yapan Times of Israel gazetesi, dün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden üç İsrail vatandaşının hikâyelerini yayınladı.

        İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısında40 yaşındaki Yonathan Suher, 60 yaşındaki Simha Dimri ve 69 yaşındaki Avraham Goldman hayatını kaybetti.

        Üç İsrail vatandaşının İsrailli internet sitesi Beygale tarafından düzenlenen bir yemek turuna katıldıkları öğrenildi.

        Haberde, Dimonalı olduğu belirtilen ve üç oğlu bir kızı olanSimha Dimri'nin emekli bir anaokulu öğretmeni olduğu ve saldırıda eşi Avi'nin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

        Şehrin tanınmış ailelerinden olduğunu belirtenDimona Belediye Başkanı Benny Biton,Dimrilerin çok hayırsever olduğunu söyleyerek"Şehir acıyı hissediyor ve Dimri Ailesi'nin acısını paylaşıyor. Dimriler ihtiyaç sahiplerine ve şehir kurumlarına yardım ederdi" dedi.

        Yonathan Suher’in ise 40'ıncı doğum gününü kutlamak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Patlamada Suher’in eşi Inbal Maron-Suher de ağır yaralandı. Tel Avivli olan Suher Ailesi’nin iki çocuğu var.

        Saldırıda yaralananPnina Greenfield'ın ise grup fotoğrafı çekmek üzere ekipten ayrıldığı için hayatta kaldığı öğrenildi. Greenfield, “Fotoğraf çekmek için ilerlemeseydim… Ağır yaralananlar arkada duruyordu. Teröristten en uzakta olan bendim” dedi.

        Greenfield, ailesinin daha önce Türkiye'ye gitmesine karşı çıktığını söyledi ve ekledi: “Başta biraz korku vardı. Eşim, ‘tehlikeli olabilir‘ dedi. Annem ve oğlum da. Biz de ‘Hayır İsrail de tehlikeli‘ dedik“ diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ