Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Reyhanlı sanığı Mihraç Ural'ın öldürüldüğü iddia edildi

        Ahrar’uş Şam Askeri Sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye’de rejim güçlerinin oldukça hareketli olduğunu ve bir süredir devam eden keşifler neticesinde bugün rejime ait bir askeri araç konvoyunu hedef aldıklarını anlattı.

        Muhacir, şunları söyledi:

        “Peygamber Yunus Tepesi’nden geçen rejim konvoyunu toplarla vurduk. Bir süre sonra ambulanslar bölgeye geldi. 2 saat sonra Lazkiye merkezdeki kaynaklarımızın bize bildirdiğine göre bazı rejim ve Rus subayları ile Ali Keyyali yani Mihraç Ural da bu saldırıda öldü.”

        RUSYA'NIN DESTEĞİYLE GÜÇLENDİ

        Esed rejimine hizmet eden milislerin (Şebbiha) komutanı Ural, Suriye’nin Türkiye’ye sınır Lazkiye vilayetinde, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında kalan ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki faaliyetleriyle biliniyor.

        Baas rejiminin, tarihi Türkmen coğrafyasını Lazkiye'nin Rabia, Kastal ve Ayn el-Beyda ilçeleri arasında böldüğü Bayırbucak bölgesi, "bayır" olarak nitelenen kırsaldaki Türkmendağı ve "bucak" olarak bilinen ovalık alandan oluşuyor.

        Gerek Ural'a bağlı milislerin gerek diğer rejim güçlerinin Türkmendağı’ndaki muhaliflere saldırıları Rusya’nın 30 Eylül 2015’te iç savaşa katılmasından sonra hava desteği avantajıyla tırmanmıştı.

        Türkmendağı mıntıkasına büyük ölçüde Türkmen gruplardan oluşan silahlı muhalif gruplar hakimken, denge rejim güçleri lehine dönmüştü.

        Bölgenin ovalık kesimini kontrol eden Esad rejimine bağlı milis güçler Türkmendağı’nı da büyük ölçüde ele geçirmişti.

        Hatay'ın Yayladağı sınır kapısının karşısında Keseb ve deniz kıyısındaki Basit köylerinin bulunduğu ovalık alan, Ural'ın elebaşı olduğu Suriye Direniş Örgütü'nün (Mukaveme Suriye) hakimiyetinde.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ