Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de 3 uzaylının cesedi incelendi

        Sorel DAĞISTANLI/GAZETE HABERTÜRK

        Onlarcaülke, binlerce belge... Düne kadar herkesin eğlenmek için dile getirdiği UFO’lar bu kez hükümetlerin resmi kurumları tarafından açıklanan belgelerde yer almaya başladı. Dünya dışı yaşam ile ilgili, resmi kurumlardan art arda yapılan açıklamalar UFO’larla ilgili algıyı da değiştirdi. Belgeler gösterdi ki, başta ABD olmak üzere birçok ülke bu konuda ciddi yatırımlar yaparak özel birimler oluşturmuş. Belgelerde uzaylılar ile ilgili en bilinen olay olan, 1947 “Roswell kazası’’ hakkında da çarpıcı bilgiler yer alıyor. Konunun fanatikleri tarafından yıllardır dile getirilen, filmlere konu olan ve varlığı en sonunda ABD hükümeti tarafından kabul edilen 51. Bölge de gizemini hâlâ koruyor. Bu konu özellikle Hollywood’un da her dönem gündeminde yer aldı. Amerikan popüler sinemasının, bazı gerçekleri halklara alıştırarak kabul ettirmek için kullanıldığı görüşü dikkate alındığında, bu bölge ile ilgili iddialara daha ciddi yaklaşmak gerekiyor. Yazı dizimizin bu bölümünde; açıklanan gizli belgeleri, Roswell Olayı’nı, 51. Bölge’yi ve beyazperdede uzaylıları ele alacağız...

        MAVİ KİTAP PROJESİ

        UFO gözlemcilerinin yıllardır en büyük iddiası, hükümetlerin gerçeği bildiği ama halktan sakladığı yönünde. Bilgi edinme yasası çerçevesinde birçok ülke, üzerindeki gizlilik perdesi kalkan belgeleri açıklamaya başladı. Birçok noktası sansürlense de bu belgeler gösterdi ki, birçok insanın ciddiye bile almadığı ‘dünya dışı yaşam’ ya da ‘UFO’ vakaları, aslında hükümetlerin, istihbarat servislerinin büyük bütçeler ayırarak üzerinde durduğu, araştırdığı ciddi dosyalardı. Son olarak geçen yıl ABD’nin açıkladığı binlerce belge gösterdi ki, UFO ve uzaylılara yönelik algı daha fazlasını hak ediyor. Belgeler, birçok vakanın bu Dünya’nın dışından olduğunu kanıtlar nitelikte. ABD’nin “Mavi Kitap” projesi binlerce vakanın 22 yıllık bir süreçte titizlikle incelendiğini ve bunlardan bir kısmının açıklanamaz olay olarak kayıtlandığını gösteriyor.

        701 VAKANIN SIRRI

        Projenin başlangıç tarihi 1947 Haziran ayı. Üç ana amacı bulunuyordu; UFO karşılaşmalarının hepsi için bir açıklama bulmak. UFO’ların daha ileri, yararlanılabilecek bir teknolojiye sahip olup olmadıklarını ve ABD’nin güvenliği konusunda UFO’ların bir tehdit oluşturup oluş- turmadığını saptamak. Mavi Kitap Projesi kapsamında bir inceleme bir de soruşturma birimi bulunuyordu. Söz konusu birimler 1947 ile 1969 yılları arasında toplam 12 bin 618 vakayı araş- tırdı. Bunlardan 701’ine hiçbir şekilde

        açıklama getiremedi. Hâlâ ne oldukları bilinmiyor ya da henüz açıklanmayan belgeler arasında.

        ABD’DE SEÇİM VAATLERİNE GİRDİ

        ABD başkanlık yarışındaki Demokrat aday Hillary Clinton, 2007’den bu yana verdiği ilk özel mülakatta, uzaylıların Dünya’yı ziyaret etmiş olabileceğini söyledi ve başkan seçilirse tartışmalı 51. Bölge’yi derinlemesine inceleme sözü verdi. Clinton, birçok gizli belgeyi de kamuoyu ile paylaşacağını belirtti.

        RUS BAŞBAKAN’DAN ÇARPICI YORUM

        Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, 2012 yılında kameralar karşısında yaptığı açıklamanın ardından çekimlerin bittiğini sanarak gazetecilerle sohbet ederken çok çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Medvedev, uzaylılarla ilgili bir soruya “Bana Dünya’ya inen uzaylılarla ilgili bir dosya verildi. Kaçının aramızda yaşadığını söylersem paniğe sebep olur” yanıtını verdi.

        UZAYDAN UFO FOTOĞRAFI

        340 gün Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kalan astronot Scott Kelly’nin uzayda çektiği ve sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf olay olmuş. Fotoğrafta görülen cismin UFO olduğu iddia edilmiş ve tartışma yaratmıştı.

        İKİ TANE ÇOCUK BOYUTUNDA YARATIK

        Belgelerdenbirinde polis memuru Lonnie Zamora’nın yaşadıklarına da yer veriliyor. Memur Zamora, 24 Nisan 1964’te öğleden önce New Mexico’nun Socorro bölgesinde, aracıyla güneye doğru şüpheli takibindeyken ani bir gürleme sesiyle duruyor ve güneybatı yönünde bir parlama görüyor. Yolun üzerinde araba büyüklüğünde bir cismin bulunduğunu ve yanında da iki ufak insanımsı varlık görüyor. Birden iki insanımsı şekil kayboluyor ve cisim büyük bir gürültü ile gidiyor. Mavi Kitap soruşturmacı- ları, memur Zamora’yı ün peşinde koşmakla suçladılar ama araştırmacılar olay yerinde, dört oyuk izi bulunduğunu ve çevredeki yanık otların varlığını da inkâr edemediler. Olay açıklanamadı ve ‘tanımlanamayan’ 701 vaka arasında yer aldı.

        ROSWELL OLAYI

        4 Temmuz 1947 tarihi, UFO meraklıları için son derece önemli. ABD’de New Mexico’nun küçük kasabası Roswell, çok önemli bir tanıklığa ev sahipliği yaptı. Kayıtlara; ‘Roswell Olayı’ olarak geçen bu vaka, bir UFO kazasını içeriyor. İddialara göre, kasabaya bir UFO düştü ve enkazında 3 uzaylının cesedi bulundu. Ancak uçan dairenin enkazı ve uzaylı mürettebatının bedenleri olayı haber alan ordu tarafından hemen kaldırıldı. Uzaylıların otopsi fotoğ- rafları, çok sayıda iddia ile birlikte yıllarca gündemde kaldı. Konu birçok kitaba ve filme malzeme oldu ama bir türlü doğrulanamadı ta ki bir CIA ajanının itiraflarına kadar. Uzun yıllar CIA’nın gizli operasyonlar masasında çalışan ajan Chase Brandon, olaydan 65 yıl sonra yaptığı açıklamada Roswell kasabasına UFO düştüğünü gösteren kesin kanıtları gördüğünü söyledi.

        ‘SADECE 91 SANTİM UZUNLUĞUNDALAR’

        Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın internet sitesinden açıkladığı gizli belgelerden biri de Roswell Olayı’nı doğ- rular nitelikte. Belge, 1950’de Washington’da görev yapan FBI ajanı Guy Hottel tarafından yazılmış. ‘Flying Saucers’ isimli notta ajan Hottel, Hava Kuvvetleri’nden bir müfettişin uzaydan gelen üç uçan dairenin ABD’nin New Mexico Eyaleti’ne iniş yaptığını aktardığını yazıyor. Belgede UFO’lar dairesel şekilde tasvir ediliyor, uzaylılar için ise, “Her biri üç insan vücudundan meydana gelmiş. Fakat sadece 91 santim uzunluğundalar” deniliyor.

        ‘51. BÖLGE’DE UZAYLILAR VAR’

        51. Bölge, Las Vegas’ın 153 km kuzeyinde, Nevada test sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri sahası ile çevrili. 1947 senesinde Roswell’e düştüğü iddia edilen UFO’nun burada tutulduğu, otopsilerin de burada yapıldığı iddia ediliyor. 2013 senesinde, Amerika, üssün gerçekten var olduğunu bir raporla açıkladı. Ancak CIA tarafından açıklanan raporda Dünya dışı varlıklara değinilmedi. 51’inci Bölge’nin ‘U-2 casus uçak programının parçası olduğu’ öne sürüldü. Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden ABD’li bilim adamı Boyd Bushman 51. Bölge’de uzaylılar bulunduğunu iddia etmişti.

        'UFO’LAR ABD’NİN BİZE SATMADIĞI UÇAKLAR’

        İTÜ Fizik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Cankoçak, Dünya dışı yaşamın birçok formda olabileceği görü- şünde. Dünya’yı ziyaret edebilecek ileri teknolojiye sahip olup olmadıkları konusunun tartışmalı olduğunu ifade eden Cankoçak’a göre Dünya dışı zeki yaratıkların evrende bulunma olasılığı çok yüksek. Ancak Dünya’yı ziyaret etme olasılıkları çok düşük. Görüldüğü iddia edilen cisimlerin gerçekten UFO olamayacağını belirten Cankoçak, “Onlar henüz ABD’nin bize satmadığı uçaklar diyelim. 40 yıl sonra şimdiki UFO’ları kullanacağız” diye konuştu.

        ‘2020’LERE KADAR İFŞA OLACAK’

        Sirius UFO ve Uzay Bilimleri Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan ise UFO’larla ilgili açıklanan raporların çok daha fazlasının gizlendiği görüşünde. Akdoğan, “Bunlar ön belgeler. Halk yavaş yavaş hazırlanıyor. Daha on binlerce önemli vaka var” dedi. BM’de özel bir birim içinde ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Akdoğan, “Dünya’yı açık temasa nasıl hazırlarız diye çalışıyorlar. Eskiden 6 ayda bir toplanırlardı, şimdi ayda bir toplanıyorlar. 2020’lere kadar açık bir ifşaat söz konusu olacak” dedi.

        UZAYLILAR BEYAZPERDEDE

        StephenHawking’in, uzaylılarının keşfinin insanlığın sonunu getireceği yönündeki uyarısı aslındaHollywood’un uzun süredir gündeminde. Ne gariptir ki, bu tip kitlesel yok oluşu konu alan bilimsel uyarılar, en azından bildiğimiz kadarıyla, hükümetler nezdinde değil ama şov dünyasında daha çok ilgi görüyor. Zira insanlar kendi yok oluşlarını konu alan filmlere ya da kitaplara daha çok ilgi gösteriyor. İşte bilim-kurgu türünde uzaylıları konu alan çok sayıda filmden bazıları...

        ÜÇÜNCÜ TÜRDEN YAKINLAŞMALAR

        Steven Spielberg’in 1977 yılı yapımı “Üçüncü Türden Yakınlaşmalar” filmi belki de uzaylılar ile ilgili çekilen en önemli yapıtlardan biri. Film birçok farklı insanın uzaylılar ve UFO’larla karşılaşmasını konu alıyor.

        E.T.

        1980’li yıllarda büyüyenlerin en büyük kahramanı E.T. Bir uzaylı ve onu koruyan çocukları konu alan film bir döneme damgasını vurdu. Film, yine usta yönetmen Spielberg’e ait...

        KURTULUŞ GÜNÜ

        1996 yapımı filmde, Dünya’nın çeşitli yerlerindeki şehirlerin tepelerinde beliren ve saldırıya geçen dev uzay gemileri ve uzaylılarla mücadele anlatılıyor.

        YEŞİLÇAM VE UZAYLILAR

        Yeşilcam’ın uzaylıları konu alan filmleri komedi ağırlıklı. Komedi olarak çekilmese de bugünlerde gülümseme ile hatırlanan bilim kurgu filmleri de var.

        BADİ

        1983 yapımı Badi filmi, o yılların fenomen E.T. filminin Yeşilçam uyarlaması olarak beyazperdeye geldi. Filmde uzaylıya tokat atmaya çalışan babaya oğlunun, “Baba vurma, uzaylı o” sözü hâlâ sosyal medyada konu oluyor

        TURİST ÖMER UZAY YOLUNDA

        Sadri Alışık’ın başrolünü oynadığı 1973 yapımı bir Türk filmi olan Turist Ömer Uzay Yolu’nda, 1966 yılında yayınlanan ‘Uzay Yolu’ dizisinin ‘The Man Trap’ adlı ilk sezon bölümlerinden birinin uyarlaması olarak çekildi.

        G.O.R.A

        2004 yılında gösterime giren Cem Yılmaz’ın G.O.R.A. filmi gişede 4 milyon izleyiciye ulaşarak rekor kırmıştı. Film, Türkiye’nin turistik kentlerinden biri olan Antalya’da tüccarlık yapan Arif’in uzaylılar tarafından kaçırılarak G.O.R.A. isimli gezegene götürülmesini konu alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ