Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rus pilot hakkında çıkan takipsizlik kararını Rusya kaldırdı

        Neşet DİŞKAYA/GAZETE HABERTÜRK

        Türkhava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının pilotunu paraşütle atladıktan sonra Suriye topraklarında öldürdüğü öne sürülen ve İzmir’de silahlarla yakalanıp geçen 3 Nisan’da tutuklanan Alparslan Çelik hakkında verilen takipsizlik kararının, Rusya’nın gönderdiği yeni belgeler üzerine kaldırıldığı öğrenildi.

        RUSYA’DAN YENİ BELGE

        Belgelerde, düşürülen Rusya uçağı- nın pilotları için gelen yardım helikopterine ısrarla ateş açıldığını gösteren bilgi ve görüntülerin bulunduğu ifade edildi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı, kendilerine ulaşan belgeleri değerlendirdikten sonra takipsizlik kararını kaldırdı. Kararda, “Soruşturma aşamasından sonra başsavcılığımıza ula- şan Rus açık mahalli basın kuruluşlarının ve olay tarihli açık istihbarat kaynaklarının, görsel ve yazılı basının incelenmesi sonucunda olayda hayatını kaybeden bir pilot daha olduğu ve anılan pilotları almaya gelen bir Rus kurtarma helikopterine de ateş açıldığının öğrenilmesi ve bu helikopterin de düştüğünün tespit edilmesi karşısında her ne kadar şüpheli Alparslan Çelik’in olayı yatıştırmak istediğini, fakat emrini dinlemediklerini belirtmişse de Rus pilotların yere inişlerinden bir süre sonra olay yerine varmaya çalışan kurtarma helikopterine ateş açılması nedeniyle anılan kovuşturmaya yer olmadığına dair karara kaynak olan savunmanın yeniden soruşturulması gerektiği zarureti doğdu” ifadesine yer verildi.

        SAVCI BATO YÜRÜTECEK

        Türkiye ile Rusya arasında krize neden olan olayla ilgili soruşturmayı, son yıllarda önemli operasyonlara imza atan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun yürüteceği öğrenildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ