KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

AK Parti

Adalet ve Kalkınma Partisi, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuştur. Partinin resmi tüzüğüne göre kısaltması AK Parti, simgesi turuncu ve siyah renklerden oluşan ampuldür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 317 milletvekili ile çoğunluğa sahip olan partinin Genel Başkanı Binali Yıldırım'dır. Eski Genel Başkanı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanlık görevini uzun yıllar boyunca sürdüren Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Cumhurbaşkanı olmasının ardından genel başkanlık görevine eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu getirilmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Ahmet Davutoğlu liderliğinde katıldığı Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde %8.96 oy kaybederek toplam oy oranında %40.87'ye gerilemiş, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde ise tarihindeki en büyük oy sayısı olan %49.5'e ulaşmıştır.

Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlık görevinden istifa etmesiyle, 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresi'nde günümüz Başbakanı Binali Yıldırım, partinin genel başkanlık görevine seçilerek 24 Mayıs 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükümeti'ni kurarak Başbakanlık görevine başlamıştır.

Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden bu yana seçimlerin tamamında birinci parti olmuş ve beş genel seçimin dördünde tek başına iktidar olmuştur.

Akp Haberleri