Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İznik UNESCO daimi listesi yolunda
        7

        "İznik, çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış. Kentte kazı yapmaya başladıkça tarih fışkırıyor. Dinler açısından da çok önemli. Manevi değeri de var. Önemli tarihi eserleri bulunuyor. İznik Gölü'nün içinde geçen yıllarda bir kilisenin kalıntıları bulundu. İnanıyorum ki İznik en kısa zamanda bu süreci başarıyla geçecek, bir bütün halinde ilçe olarak UNESCO'ya girecektir."

        8

        "İZNİK'İN HER TARAFINDA TARİH KOKUYOR"

        İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da İznik'in tarihi derinlikte ayrı bir öneme sahip olduğunu, büyümek isteyen imparatorlukların İznik'i almak istediğini anımsattı.

        9

        Sargın, Roma döneminde kültür şehri olan İznik'te Osmanlı'nın ilk eserlerinin de yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

        10

        "İznik'in her tarafında tarih kokuyor. Bu anlamda da bir bütün halinde UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmeyi hedefliyoruz. İznik'te alan başkanlığı oluşturuldu, çalışmalar devam ediyor. İznik, daimi listeye girdiği zaman dünyanın her turizm ajandasında adı geçecek çünkü İznik, hem İslam hem de Hristiyan alemi için önemli bir yerleşim yeri. İznik turizmden gereken payı almış olacak."

        11
        12