Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Mehmet Ayan Divan'da bir baba iki evlat

        Kulüplerin divan kurulları bir çeşit akil adamlar konseyidir. Üyelik kıdemleri 25 yıl ve üzeri olan kişilerin üye oldukları bu kurullar, tavsiye makamı şeklinde camialarda söz sahibi insanların oluşturduğu topluluklardır. Yönetimlerin de bu deneyimlerden yararlandıkları olmuştur. Varlıkları ile güven tesis ederler. Hep olsunlar. İtirazımız olamaz.

        Tek itirazımız, televizyon yayınları vasıtasıyla, kitlelere ulaşma şehvetinin bazen çok yersiz konuları kamuoyuna taşıması olabilir. Kulüpteki deneyimleri, varlıkları, babacanlıkları, bilgelikleri bu kadar esnemeye izin versin. Anlık itirazlarımız olsa da o çınarlara o kadar hoşgörü göstermeli diye düşünürüm.

        7 Şubat Çarşamba günü Galatasaray Spor Kulübü aylık olağan divan kurulu toplantısını takip ettim. Birkaç saat sürdüğünden ötürü hepsini izlediğimi söylemem yanlış olur.

        Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Bünyat Balaban divanda söz aldı ve o kadar önemli bir konuya temas etti ki…

        İşte dedim bu konuşmalardır… Bu kulüplerin neden divan kurulları olduğunu bize anımsatan Ne nazik, ne kibar bir uslupla ne dolu dolu bir konuşmaydı…

        Konuşma şöyle: "Hamza ve Efe Akman. Bu evlatlarımız istikbal vadeden iki kardeş. Bunların babaları eski kaptanımız, şu an profesyonel görev üstlenen Ayhan Akman. Bu oyuncuların sözleşmeleri sona eriyor. Bu evlatlarımızı eğittik, A takımda şans veriyoruz. Beğenilen oyuncular ki resmi maçlarda kadrolara alıyoruz.

        Başkanımıza ve yöneticilerimize sorularım var; Efe Akman'a profesyonel sözleşme imzalamayı, Hamza Akman'a sözleşme uzatma teklifi yaptık mı? Yaptıysak onlar mı kabul etmedi? Sayın Ayhan Akman'ın kulübümüzde görev yapmasının kulübümüz lehine avantaj sağlaması beklenirken bunun tersine bir algı oluşması hem kendisine ve kulübümüze zarar vermez mi? Lütfen bu konuyu acilen gündeme alınız..."

        Bir divan kurulu üyesinin bu seslenişi bence G.Saray futbol organizasyonunun kulak vermesi gereken durum. Kulüp için önemli, camia için önemli, baba AYHAN AKMAN ve 2 evladı için önemli.

        İki kritik muhatabı var bence. Öncelik elbette ki sayın Erden Timur…. Diğeri de değerli dostum Cenk Ergün…

        Ne gibi bir aksiyon alırlar, birlikte maç izledikleri Ayhan Akman’ın ne tavır alacağına ne kadar etki ederler bilemem. Konuşulan EFE’nin Roma, HAMZA’nın Kophenag’a gidebileceği yönünde…

        Keskin cümleler kurmamak lazım. Sözkonusu olan bir baba… Ama ötesinde kariyer planlaması… Genç oyuncularla ilgili geçmişte her kulüpte krizler çıktı. Ayhan Akman, bu krizlere izin vermeyecek bir tutum içinde davranmalı. Oğullarını ve kulübünü zora sokmayacak tavırda olduğuna inanmak istiyorum.

        Bünyat beyin nezaketli sözlerini, iyi Galatasaraylı olduğunu bildiğim Erden Timur, Cenk Ergün ve Ayhan Akman can kulağı ile dinlemeli.

        Ne Hamza ile Efe’nin babası, ne G.Saray’ın eski kaptanı, ne G.Saray’ın şu anki futbol profesyoneli, ne Erden bey, ne Cenk ister bu evlatlar üzerinden çıkacak bir krizi…