Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Magazin Bütünlük yoktu

        ESİN ÖVET / HT MAGAZİN

        Pazar akşamı büyük bir heyecanla Serdar Ortaç ve Ebru Gündeş'in Harbiye Açıkhava'daki konserine gittim. Gazetecilik hayatıma başladığım günlerde tanıdım Ebru ve Serdar'ı.

        İkisi ile çok zaman geçirdik, çok röportajlar yaptık. İkisinin de o kadar çok konserini izledim ki, artık mimiklerinden, hareketlerinden duygu ve ifadelerini anlayabiliyorum. Uzun yıllardır da birlikte konser vermiyorlardı. İşte ben de bu heyecanla gittim. Ama hayal kırıklığına uğradım. Konser sırasında da "Serdar Ortaç ve Ebru Gündeş bence artık konser vermesin" diye tweet attım. Peki, ama neden?

        Serdar Ortaç'ın orkestrasının konserden beş dakika önce uyanıp gelmişler gibi bir halleri vardı. Ebru Gündeş'in orkestrası ise jilet gibiydi. Hepsi bembeyaz giyinmişti ve sahnede çok şık duruyorlardı.

        Ebru Gündeş sahneden şarkı söylerken Serdar Ortaç'ın orkestrası sürekli içeriye gitti. Ama Ebru Gündeş'in orkestrası konser boyunca yerinden kıpırdamadı.

        Serdar Ortaç'ın dansçılarının ve vokalistlerinin kıyafetleri özensiz, rengârenkti. Ebru Gündeş'in dansçılarının kıyafetleri özenle hazırlanmıştı. Serdar dansçıları ve vokalistleri kafalarına göre hareket ediyor gibi görünüyorlardı. Ama Ebru'nun dansçıları çok profesyoneldi.

        Konserin ilk bölümünde Serdar Ortaç ve Ebru Gündeş arasında ciddi bir kopukluk vardı. Seyirci de ne olduğunu anlamadı. Ebru Gündeş tedirgin ve mutsuz görünüyordu. Ama ikinci bölümde keyfi yerine gelince biraz toparlanır gibi oldu.

        Serdar Ortaç çok konuştu, Ebru Gündeş ise yerinde ve kararında konuştu.

        Serdar Ortaç üç kıyafet, Ebru Gündeş iki kıyafet değiştirdi. Konser çok uzun sürdü. İkili de eşit şarkı söyledi ama Serdar Ortaç daha uzun sahnede kalmış gibi bir düşünce oluştu. Konser bitmeden birçok kişi konserden ayrılmaya başladı. Öyle ki, protokolde boşluklar oluştu.

        Sekiz şarkıda birlikte düet yaptılar. Ama Serdar Ortaç'ın sesi çok duyulmadı. Senkron hiç tutmadı.

        Serdar Ortaç bu özel konser için pek bir hazırlık yapmamış Ebru Gündeş ise hazırlıklıydı. İki şarkıyı rock kıvamında seslendirdi. Çok gerek var mıydı? Bence hiç yoktu. Ne yaptığını kimse anlamadı. Ses çok kötü geliyordu. Ama Ebru Gündeş en azından bir şeyler yapmaya çalışmıştı.

        Sahne önüne konulan beyaz kolonlar ses kirliliğine neden oldu.

        Harbiye Açıkhava kebap ve tost kokuyordu.

        Kısaca söylemem gerekirse iki sanatçının da ayrı ayrı konser vermesi daha yerinde bir karar olacakmış. İkisinin de sahne duruşları farklı. Yıllar önce bu çok fark edilmiyor olabilirdi belki ama şimdi artık olmuyor. Çok göze batıyor. Çünkü iki farklı çalışma yan yana gelince, bir de tam anlamıyla hazırlanılmayınca güzel gözükmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ