KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ebru Gündeş

Ebru Gündeş, 12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokulu Ankara'da okuduktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti.

Maddi imkansızlıkları yüzünden öğrenimini yarım bırakan Gündeş'in sesinin güzelliğini 1989 yılında keşfeden bir aile dostu onu ve annesi Müjgan Kumartaşlıoğlu'nu bir müzik yapımcısına götürdü. Dinlediği ilk anda Ebru'nun sesinden büyülenen Neşe Demirkat, bu muhteşem sesi Türk halkının beğenisine sunmak istediğini söyleyerek Ebru'yu ünlü prodüktör Koral Sarıtaş ve Selçuk Tekay'ın ellerine teslim etti.

1991 yılında Koral Sarıtaş'ın yönlendirmesiyle ilk sahne deneyimini Emel Sayın'a vokal yaparak yaşadı. Bu gelişmeleri takiben 1993 yılında ilk albümü 'Tanrı Misafiri' çıktı. Ajda Pekkan'ın seslendirdiği bu şarkıyı Ebru Gündeş'in sesi ve yorumuyla dinleyenler onu benimsemekte güçlük çekmediler. Türkiye'nin gündeminde bomba gibi patlayan Gündeş bu başarısını 1994 yılında çıkardığı ikinci albümü 'Tatlı Bela' ile iyice perçinlendi. 1995 yılında çıkardığı üçüncü albümü 'Ben Daha Büyümedim' diğer çalışmalarını takip eden başarılı bir albüm oldu. 1996 yılında çıkardığı dördüncü albümü 'Kurtlar Sofrası'yla sahne dünyasının en önemli isimlerinden biri olduğu herkes tarafından kabul edildi.

1997 yılında beşinci albümü 'Sen Allahın Bir Lütfusun' ile kendi tarzını kaybetmeden gündemi yakaladığı parçalarıyla 90'ların en unutulmaz hit'lerine imza attı. 1998 yılında altıncı albümü 'Dön Ne Olur' ile müzik marketlerdeki yerini alan Ebru Gündeş'in bu çalışması son dönemin en iyi satan albümleri arasında yer aldı. 1999 yılında 'Dön Ne Olur' albümünün basın tanıtımı sırasında talihsiz bir rahatsızlık geçirdi. Albüm tanıtımı yarıda kalan Ebru Gündeş, 1 Aralık 1999 günü beyin kanaması teşhisiyle yattığı hastanede 2 ciddi ameliyat geçirdi. 16 aralık 1999 tarihinde taburcu oldu.

2001'de yedinci albümü 'Ahdım Olsun' ile Türkiye'nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalışan Ebru Gündeş albüm kalitesi ve tirajıyla müzik piyasasının gündemine oturmayı yine başardı. 2003'te 'Şahane' albümü sevenleriyle buluştu. Dokuzuncu albümü 'Bize de Bu Yakışır' ile sevenleriyle bir başka başarılı albümle buluştu.

2006'nın Aralık ayında çıkan onuncu albümü 'Kaçak' ile müzik marketlerdeki yerini aldı, kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyerek son hız çalışmalarına devam etti. 2008'de tam da doğum günü olan 12 Ekim de "EVET" ismini verdiği albümünü sevenleriyle buluşturan sanatçının Kızıl Mavi, Ölümsüz Aşklar, Harika gibi birçok şarkısı dinleyici tarafından çok beğenildi.

2011 yılında Müzik Yönetmenliğini Taşkın Sabah'ın yaptığı; Ayla Çelik , Ersay Üner, Gökhan Tepe, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Şebnem Sungur, Zeynep Talu ve Sezen Aksu'nun değerli eserlerinden oluşan " BEYAZ " adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. 2012'de ise müzik yönetmenliğini Ozan Doğulu ve Taşkın Sabah'ın yaptığı ve Sezen Aksu - Tarkan - Mete Özgençil - Kenan Doğulu - Aysel Gürel - Onno Tunç eserlerinden oluşan ''13.5'' adlı cover albümü ile sevenleriyle buluştu.

2013 yılında 13,5 albümüyle verdiği konserlerle sevenleriyle buluştu. 6 Ekim 2014'te 14.albümü “ARAFTAYIM” müzik marketlerdeki yerini aldı.

Ebru Gündeş Haberleri