Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Aforoz Nasıl Yazılır? TDK ile Aforoz Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        AFOROZ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Aforoz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Aforoz nasıl yazılır? İşte, Aforoz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AFOROZ DOĞRU YAZILIŞI

        aforoz

        AFOROZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Aforoz, dini bir topluluğa mensubiyetten mahrum etme ya da çıkarılma anlamında kullanılan dini bir kınama şekli.Kelime tam olarak "herhangi bir kimseyi iletişimin, toplumun dışına çıkarma" anlamına gelir. Bazı dinlerde, aforoz grup ya da bir üyenin manevi kınamasını da içerir. Ayrıca bazı durumlarda aforozdan sonra dini toplumun norm ve kurallarına ya da suça uygun olarak sürgün, soyutlama ve utandırmadan oluşan kınama ve yaptırımlar ortaya çıkar. Afaroz olarak kullanımı hatalıdır. Aforoz kelimesinin ingilizcesi excommunication olarak kullanılır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yaptığı hatalardan dolayı birkaç sene önce Hristiyanlık makamı ile ters düşmüş ve en sonunda da aforoz edilmişti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • afaroz