Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Akordiyon Nasıl Yazılır? TDK ile Akordiyon Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Akordiyon kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        AKORDİYON TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Akordiyon kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Akordiyon nasıl yazılır? İşte, Akordiyon kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        AKORDİYON NASIL YAZILIR?

        akordiyon

        AKORDİYON KELİMESİNİN ANLAMI

        Üstündeki düğmelere veya tuşlara basarak metal dilcikleri titretme yolu ile çalınan körüklü, elde taşınabilir bir çalgı, akordeon, armonika. Kumaşlarda makine ile yapılmış kırma anlamlarına gelir. Bu kelime genellikle akerdeyon, akerdiyon şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı akordiyon şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Her adım atışında koyu lacivert akordiyon eteği hakikaten bir armonik gibi açılıp kapanıyordu.” – Mahmut Yesari

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • akerdeyon
        • akerdiyon