Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Bilye Nasıl Yazılır? TDK ile Bilye Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Bilye kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        BİLYE TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Bilye kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Bilye nasıl yazılır? İşte, Bilye kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        BİLYE NASIL YAZILIR?

        bilye

        BİLYE KELİMESİNİN ANLAMI

        Çocukların oynamak için kullandığı taş, maden, toprak, cam vb.nden yapılmış küçük yuvarlak nesne, misket, cıncık, zıpzıp. Motorlu taşıtlarda dönme veya sürtünme etkilerini azaltmak, aşınmayı ve enerji yitimini önlemek için göbeklerdeki yataklara yerleştirilen, çoğunlukla çelikten, küçük yuvarlak anlamına gelir. Bu kelime genellikle bilya şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı bilye şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bilyelerle oynamak için arkadaşlarla sözleştik.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • bilya