Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Dışa Dönük Nasıl Yazılır? TDK ile Dışa Dönük Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        DIŞA DÖNÜK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Dışa Dönük kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Dışa Dönük nasıl yazılır? İşte, Dışa Dönük kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        DIŞA DÖNÜK DOĞRU YAZILIŞI

        dışa dönük

        DIŞA DÖNÜK KELİMESİNİN ANLAMI

        Dışla ilişkisi olan anlamına gelen dışa dönük kelimesi aynı zamanda ruh biliminde, çevresiyle iletişim kurmada güçlük çekmeyen, bulunduğu ortama kolayca uyum sağlayabilen, sosyal ilişkileri güçlü kimse anlamına da gelmektedir. Bu kelime genellikle dışadönük şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı dışa dönük şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Mizaç ve karakterleri dışa dönük olanlar kendilerini tatmin eden çevrelere ihtiyaç duyarlar.” – Mehmet Kaplan

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • dışadönük