Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Eli Maşalılık Nasıl Yazılır? TDK ile Eli Maşalılık Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Eli Maşalılık kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        ELİ MAŞALILIK TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Eli Maşalılık kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Eli Maşalılık nasıl yazılır? İşte, Eli Maşalılık kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ELİ MAŞALILIK NASIL YAZILIR?

        eli maşalılık

        ELİ MAŞALILIK KELİMESİNİN ANLAMI

        Eli maşalı olma durumu anlamında kullanılan eli maşalılık kelime grubu bitişik yazılarak sıkça hatalı kullanılır. Kavgacı kişiler için kullanılır. Bu kelime genellikle elimaşalılık şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı eli maşalılık şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bu mahallede herkes eli maşalı. Eli maşalılık bu insanlar için oldukça doğal bir durum.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • elimaşalılık