Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Hürriyet Gazetesi Nasıl Yazılır? TDK ile Hürriyet Gazetesi Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Hürriyet Gazetesi kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        HÜRRİYET GAZETESİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Hürriyet Gazetesi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Hürriyet Gazetesi nasıl yazılır? İşte, Hürriyet Gazetesi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        HÜRRİYET GAZETESİ NASIL YAZILIR?

        hürriyet gazetesi

        HÜRRİYET GAZETESİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Hürriyet, 1948`de Sedat Simavi tarafından kurulmuş olan ve şu anda Doğan Grubu’na bağlı olarak yayım yapan günlük gazetedir. Sedat Simavi tarafından 1 mayıs 1948’de yayımlanmaya başlandı. Sedat Simavi’nin 1953`te ölmesinden sonra yönetimi ortaklaşa üstlenen oğulları Haldun Simavi ve Erol Simavi döneminde de aynı çizgiyi sürdürdü. İlk renkli fotoğrafı basmak, ilk seri ilanı yayımlamak gibi fark yaratan uygulamalarla okurun dikkatini çeken Hürriyet, Türkiye’de, yüksek tirajlı halk gazetesi kavramının içini doldurdu. Bu kelime genellikle Hürriyet gazete’si şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Hürriyet gazetesi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Hürriyet gazetesinin her ayın ikinci ve son cuması çıkan teknoloji konulu eki. 2002 yılı Kasım ayında yayın hayatına başlamıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Hürriyet gazete’si