Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? İlgi Alaka Nasıl Yazılır? TDK ile İlgi Alaka Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken İlgi Alaka kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        İLGİ ALAKA TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. İlgi Alaka kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, İlgi Alaka nasıl yazılır? İşte, İlgi Alaka kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        İLGİ ALAKA NASIL YAZILIR?

        ilgi alaka

        İLGİ ALAKA KELİMESİNİN ANLAMI

        Öncelik ve aidiyet duygusu ile belli kişi yada olaylara dikkatini vermek anlamında kullanılır. Bitişik yazılarak hata yapılır ancak bu ikileme ayrı yazılmalıdır. Bu kelime genellikle ilgialaka şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ilgi alaka şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ailelerimize ilgi alaka göstermemiz gerekir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ilgialaka