Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? İyonyalılar Nasıl Yazılır? TDK ile İyonyalılar Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        İYONYALILAR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. İyonyalılar kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, İyonyalılar nasıl yazılır? İşte, İyonyalılar kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        İYONYALILAR DOĞRU YAZILIŞI

        iyonyalılar

        İYONYALILAR KELİMESİNİN ANLAMI

        İzmir ile Büyük Menderes ırmaklarının bulunduğu bölgeye yerleşmişlerdir. Polis adı verilen şehir devletleri şeklinde yaşamışlardır. En önemlileri İzmir, Foça, Efes, Milet'dir. Bu şehir devletleri; aralarında ticari rekabet bulunması ve hürriyetlerine düşkün olmaları nedeniyle siyasi birlik oluşturamamışlar ancak dini inanışlarının ortak olması sebebiyle kültür birliği sağlamışlardır. Bu kelime genellikle iyonyalı’lar şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı iyonyalılar şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İyonyalılar birçok gelişmeye yardımcı olmuşlardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • iyonyalı’lar