Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Kavanoz Nasıl Yazılır? TDK ile Kavanoz Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Kavanoz kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        KAVANOZ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Kavanoz kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Kavanoz nasıl yazılır? İşte, Kavanoz kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        KAVANOZ NASIL YAZILIR?

        kavanoz

        KAVANOZ KELİMESİNİN ANLAMI

        Kavanoz, ev hanımlarının içerisine turşu, menemen gibi ürünler koyarak uzun süre dayanmaları için kapaklarını sıkıca kapattıkları camdan kaplara verilen isimdir. Kelime ev hanımları tarafından çok kullanılmaktadır. Kavanozların satıldığı marketlerde raflara kavonoz yazılması kelimenin yanlış kullanımına güzel bir örnektir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Anne oğlundan markete giderek yeni çıkan kavanoz kapaklarından almasını ve hemen eve gelmesini söyledi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • Kavonoz